banner198

Dinç'ten Kapdan'a ağır veryansın!

Dinç, toplumun hassas bir dönemden geçtiğini belirterek sağduyu çağrısı yaptı.

Dinç'ten Kapdan'a ağır veryansın!
banner145

 Dinç, toplumun hassas bir dönemden geçtiğini belirterek sağduyu çağrısı yaptı.

 

Muş ilinden Şırnak ili Cizre ilçesine geçici göreve giden  J. Astsb. Kd. Üçvş. Serdal Uyanık'ın PKK'lı hainlerce şehit edildiğini ifade den Başkan Dinç, acı haberin kendilerini derinden yaraladığını belirtti.

 

Türkiye'nin sadece terör örgütleri ile değil, onların arkasında duran küresel güçlerle de mücadele içinde olduğunu vurgulayan Dinç, çocuklarıyla birlikte kendisinin de bu vatan için seve seve canını feda edebileceğini kaydetti.

 

Acı haberin duyulmasının ardından programla ilgili çeşitli istişareler yaptıklarını anlatan Dinç, "Jandarma Alay Komuta'nı beni aradı ve cenazenin ikindi namazı kaldırılacağını söyledi. Biz de bütün programları ona göre düzenledik. İkindi namazında orada olabilmek için programı ayarladık. Şehit cenazesinin hangi saatte nerede kaldırılacağının kararı tören yönetmeliğinde bellidir. Yönetmeliğin 56. maddesi açıktır. Buna belediye başkanı yada vali karar vermez, karar ailenindir. Bize verilen saatte ve zaman uyma yükümlülüğümüz vardır. Bizim şehit cenazesine saygısızlık yapmak gibi bir şey söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

 

MHP İl Başkanı Çetin Kapdan'ın, 'Şehit cenazesini musalla taşında bekletenler' ifadelerini hatırlatan Dinç, Kapdan'ı sert sözlerle eleştirdi.

 

- Yüzlerine tükürüyorum-

Dinç, "Daha biz belediyede iken bir siyasi partinin il başkanının açıklaması önümüze geldi. "Şehit cenazesi bekletiliyor" gibi bir ifade vardı. Ben buna gaflet demiyorum, şehit cenazesi üzerinden adice, rezilce bir saldırı yapılıyor. Ama burada MHP İl başkanı o şerefli şehidimizin naaşından prim yapabilir miyim gibi bir adiliğe meydan vermiştir. Bu affedilecek bir tutum değildir. Ben buradan şehidi pis ve kirli siyasetine alet edenleri kınıyor, yüzlerine tükürüyorum. Bu ne biçim rezilliktir? Utanmaz, kepaze, rezil adam. Allah'tan korkmaz adam" şeklinde konuştu.

 

Gazetecileri bu tür toplumsal olaylarda duyarlı olmaya davet eden Dinç, "Basın mensupları da hemen atladı işin üzerine, siz neden bunlara prim veriyorsunuz? Şimdi bunu nasıl düzelteceksiniz? Kendisi çıkıp bu milletten özür dileyecek mi? O erdemliği ortaya koyabilecek mi?" diye sordu.

 

- Gönlün aldık-

 

Kendilerinin haberi olmadan toplantı çıkışına bir doğum günü pastası getirildiğini ifade eden Dinç şunları kaydetti:

"Bizim Engelli Koordinasyon Merkezi'miz var. Biz engelli kardeşlerimizin doğum günlerini sürekli kutlarız. Bir pasta keser ve onların gönüllerini alırız. o gün bir pasta hazırlanmış ve koridorda karşımıza çıktı. Pastası kesildi ve gönlü alındı. Ne var bunda büyütecek? Bir şehri bu şekilde rezüfe etmek akıllı insan işi değildir? Allah'a havale ediyorum. Sizin de böyle hassas konularda, ne olduğunu anlamadan hemen yayınlamanızı  doğru bulmuyorum. Bunu bu toplumun affetmesi mümkün değil. Zerre kadar adamlıkları varsa, milleti kandırdıkları ve şehit cenazesinden siyasi prim yaptıkları için özür dilesinler"

 

- Suç duyurusunda bulunuyoruz-

Dinç'in avukatı Erkan Köroğlu da şehit cenazelerinin kanun, yönelme ve yönetmeliklerle göre defnedildiğini ifade ederek, kamu görevlilerinin cenazenin yeri ve saatine müdahale edemeyeceğini anlattı.

 

Dinç, konuya ilişkin MHP İl Başkanı Çetin Kapdan hakkında kamuoyunu yanlış yönlendirdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

MHP'li Kapdan, İrfan Dinç'e meydan okudu

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2016, 21:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Aliveli
Aliveli - 8 yıl Önce

hangi hassasiyetten bahsediliyor. çankırı belediyesi bir türk bayrağı bile asamadı binasına. ayıp ve yazık

Selcuk
Selcuk - 8 yıl Önce

Yanibasinda sahte ruhsat verilip rusvet alinmasindan haberi olmayan bir belediye baskaninin pasta kesilmesinden haberi olmamasi kadar dogal ne olabilir ki

Nedim
Nedim - 8 yıl Önce

ya da şöyle diyelim, evet pasta kesilmesi olayı zihinsel engelli bir insanı sevindirmek için olsun ama niyetiniz iyi olmayınca akibet de kötü oluyor. o engelli üzerinden doğum günü pasta şovu yapmak istediniz, kamuoyunda sükse yaparız diye düşündünüz ama umduğunuz gibi olmadı ters tepti. yakışmadı bence de. o gün açılışın ertelenmesi gerekiyordu, yapmadınız, bakanı da bu işe alet ettiniz, yüze göze bulaştı, kabul edin

entel köylü
entel köylü - 8 yıl Önce

birak bu i̇şleri̇ başkan. facede pasta kestiginiz neşeli̇ fotoğrafi kendi̇ hesabindan paylaşan sen değilmisin? sonra altina yorumlar tepki̇ler yağinca kaldirdın o paylasimi. kri̇ti̇k bi̇r dönemde bu yapilan olmadi.

Lami
Lami - 8 yıl Önce

bu ağız yakışıyor mu bir belediye başkanına kapdanın açıklaması ortada. kapdanın açıklamasında tek satır cenaze vakti değiştirildi şeklinde bir ifade yok. aksine cenaze gömülmeden yapılan açılışa verilen bir tepki var. bu telaş neden acaba. tamamen kendisini kurtarmak için saptırılan bir basın toplantısı.

Hakkımı isterim
Hakkımı isterim - 8 yıl Önce

çırpındıkca batıyonuz abiler. ak parti tabanı bile bu işe yanlış diyor.

ALİ  ÇARDAK
ALİ ÇARDAK - 8 yıl Önce

i̇nsan birine çamur atarken önce önüne bakmalı. çetin kaptan sen şimdiye dek çankırıya ne hizmet yaptında yorum yapıyorsun. önce hizmet yap sonra konuş

Orhan Apaydın
Orhan Apaydın - 8 yıl Önce

Bende bir ak Partili olarak bu işin savunulacak tarafı olduğunu düşünmüyorum.Mhp liler siz şehit üzerinden siyaset yapıyorsunuz bizimkilerde yaptığı pisliği ört bas etmeye çalışıyorlar.Bakan'a sirinlik yapalım derken Vatan için can veren yiğidimiz ikinci plana düştü. Bu Ayıp hepimizin bu işte siyaset yapanda ört bas etmeye çalışanda KANSIZ dır.


SIRADAKİ HABER