banner198

Gül’ün çağrısını Çankırı’da takan yok!

Çankırı Belediyesince devam eden Ramazan eğlenceleri bütün bu üzücü olaylara rağmen hız kesmeden devam ediyor.

Gül’ün çağrısını Çankırı’da takan yok!
banner145

İsrail’in Gazze saldırıları nedeni ile bütün yurtta vatandaşların tepkisi dinmek bilmiyor. Vatandaşların bu tepkisini dikkate alan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül’de twitter hesabından yaptığı paylaşımda Ak Partili Belediyelerin Gazze’de yaşanan soykırım nedeni ile şenlik ve şölenleri iptal ettiğini yazdı.

 

Ancak Çankırı’da durum çok farklı!

 

Çankırı Belediyesince devam eden Ramazan eğlenceleri bütün bu üzücü olaylara rağmen hız kesmeden devam ediyor. Karatekin parkında süren eğlencelerde çalan müzikler ise Ramazan ayının uhrevi ve manevi havasından eser dahi taşımıyor. Özellikle çocuklu ailelerin bulunduğu etkinlik öncesi çalınan bir müzik parçasının sözleri oldukça dikkat çekici. Parçanın sözleri içerisinde yer alan “Asmalarda üzüm, yosmalar da gözüm. Biraz daha büyüsem çapkınlıkta gözüm…”  ile genç dimağlar bilinçaltınca küçük yaşta etkilenerek bilerek ya da bilmeyerek günaha teşvik ediliyor.

 

Öte yandan Recep Tayyip Erdoğan Parkında Gazze ve zulüm gören müslüman ülkeler için teravih namazı sonrası dua edildi.  İki farklı eylemin yerel yönetimde söz sahibi olanlar kişiler tarafından organize edilmesi ise popülist yaklaşımın  geldiği son nokta olarak göze çarpmakta.

 

Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Canım İstanbul’ şiirinde yer alan dizeler İslam âleminin bugün ki düştüğü durumu çok güzel özetliyor.  "Hayattan canlı ölüm. Günahtan baskın rahmet. Beyoğlu tepinirken, ağlar Karacaahmet”  

Not: Haberimizin yayınlanmasının ardından arefe gününe kadar devam edemesi planlanan Ramazan programı iptal edildi ve sahne kaldırıldı. 

 

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 18:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
Çankırılı
Çankırılı - 10 yıl Önce

başka nasıl yozlaşacaktık ki..... :'(

SIRADAKİ HABER