banner198

İdris Şahin'den canlı yayında flaş açıklamalar!

Ak Parti 24. Dönem Çankırı milletvekili İdris Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, MHP lideri Devlet Bahçeli ve kendisine daha önce en ağır eleştirilerde bulunan siyasetçilere gösterdiği hoş görünün 10/1’ni yeni parti kurma çalışmaları yürüten eski yol arkadaşlarına göstermediği eleştirisinde bulundu.

İdris Şahin'den canlı yayında  flaş açıklamalar!
banner145

Ak Parti 24. Dönem Çankırı milletvekili İdris Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, MHP lideri Devlet Bahçeli ve kendisine daha önce en ağır eleştirilerde bulunan siyasetçilere gösterdiği hoş görünün 10/1’ni yeni parti kurma çalışmaları yürüten eski yol arkadaşlarına göstermediği eleştirisinde bulundu.

Çankırı’da 99.5 frekansında yayın yapan Radyo Neşe’de “Haftanın Konuğu” programına canlı yayın konuğu olarak katılan Avukat İdris Şahin flaş açıklamalarda bulundu. Çankırı’da 15 yıllık Ak Parti belediyeciliğinin neden MHP’ye geçtiğini çarpıcı ifadelerle aktaran Şahin, “AK Parti yerel seçimlerde Çankırı Merkezde milletimiz tarafından terbiye edilmiştir “dedi.

Canlı yayında dikkat çekici açıklamalarda bulunan Şahin, Çankırı ve Türkiye’de yaşanan oy kaybının metal yorgunluğuyla geçiştirilemeyeceğini söyledi. Şahin” Metal yorgunluğu diye ifade edilen sözler bana ait değil. Çünkü metal yorgunluğu çok fazla olmaz. Beşer daha fazla yorulur. Biz beşer olarak yorulduk. Aslına bakarsanız Ak Parti olarak iktidarda da yorulduk. Sadece Çankırı açısından değil, Türkiye genelindeki kayıplar Çankırı’nın çok çok daha ötesindeki kayıplar. Bugün Ankara, İstanbul’u kaybettiğiniz yerde bazı ortamlarda Çankırı’yı kaybetmek boş bir düşünce olarak kabul ediliyor. Buralarda “niye kaybettik” derseniz? Ak Parti ilk çıkışında; “milleti yaşat ki; devlet yaşasın!” düsturu ile yola koyulmuştu. Ve tüm 80 milyonu kucaklayacak bir söylem sahibiydi. Son yerel seçimlerde biraz daha biz MHP’lileşen dil kullanmaya başladık. MHP’nin söylemesi gereken dili, Ak Parti kullandığı zaman vatandaş diyor ki; “Milliyetçiliğin, türkücülüğün aslını ifade edenler MHP de! Dolayısı ile birbirlerine çok benziyor. Oyumu ona vermemde çok fazla bir sakınca, sıkıntı yok!” gibi bir algıya düştü. Bu söylem Batı Karadeniz’in tamamında hâkim oldu. Özellikle Kastamonu, Çankırı, Bartın, Karabük gibi yerlerde milliyetçilik, muhafazakârlıkla at başı giden yerler. Siz burada milliyetci söylemleri ön plana alırsanız elbette bir kayma olacaktır.” değerlendirmesine yer verdi.

Çankırı’da Ak Parti’nin asla seçim kaybedeceğini aklının ucundan bile geçirmediğini vurgulayan Şahin, “On beş yılık yerel yönetimlerde bir bıkkınlık varsa, bir kısım hizmetlerde memnuniyetsizlik ortaya çıkmışsa, ortak aklın MHP ye kaymasını da anormal görmüyorum. Ama Çankırı Merkez’de asla Ak Parti’nin seçim kaybedeceğini düşünmemiştim. Bu nedenle aday tanıtım toplantısına geldiğimizde bir coşku bir ahenk gördük. Fakat ya arkadaşlarımız kendisini çok güçlü gördü, karşı rakibi kendi gözlerinde büyütmediler, bunun da bedelini de çok ağır ödediler. Şimdi hep bir birilerine benzeyenlerle liste oluşturursanız, dışarı da farklı olanlar kendisine yer arayacaktır.  Ve bu yeri de en güçlü parti hangisi ise ona gitmek sureti ile gerçekleştireceklerdir. Son yerel seçimlerde arkadaşlarımızın olayı tam manası ile sıkı tutmadıklarını ifade etmek isterim.  Kendi aralarında tam bir ahenk ve uyum içerisinde hareket etmedikleri görülüyor. İşin açığını da ifade etmek gerekirse, arkadaşlar seçim sürecinde bizden de çok fazla bir destek talebinde bulunmadılar.  Ama şunu net olarak ifade edebilirim ki; aklımla, yüreğimle her şeyimle mevcut adayımız olan Hüseyin Boz’un kazanması için bir çaba sarf ettik. Ama uzaktan bir çabanın çok fazla bir etkisi belki olmayabilir. Son derece düzgün, siyasete birlikte başladığımız bir isimdi Hüseyin Bey! Ama vatandaşın tercihi, bir değişim istiyordu. Demokrasinin güzelliği buradadır. Bir kısım eksiklikler görülüyorsa siyasette değişikler bazen iyi olur. Bir tarlayı bile arada sırada nadasa bırakmak gerekir. “dedi.

AK Parti Çankırı’da milletimiz tarafından terbiye edilmiştir

Sözlerini sürdüren Şahin “Bizde 10 yıllık MHP iktidarından %57,6’lık bir oyla 2004 yılında belediyeyi aldığımızda ayrı bir keyif heyecan duymuştuk. O heyecanla Çankırı’da çok güzel işler yapıldı. 15 yılın sonunda MHP tekrar yerel yönetimlerde iktidara geldi. Milletin beklentisi sayın İsmail Hakkı bey ve ekibinden Ak Parti’nin yapmış olduğu büyük hizmetlerin benzerlerini inşallah Çankırı’ya kazandırmaktır. Bunu gerçekleştirebilirse kalıcı olur ve devamında tekrar seçilebilme ihtimali söz konusu olur. Ama bu hizmetleri yapamazsa da en sonunda biliyorsunuz sandık en önemli terbiye zamanıdır. Ve siyasetinin en büyük terbiyecisi de halktır.  Seçim günü gelir, terbiyeden yoksun kalırsanız sizi terbiye etmesini bilir. Son yerel seçimlerde Ak Parti, Çankırı Merkezde milletimiz tarafından terbiye edilmiştir. Kulağı çekilmiştir. Dua edelimde kulağımız kopartılmamış olsun. Hala 2 milletvekilimiz ve bütün ilçelerimizin kahir ekseriyetinde Ak Partili belediyelerimiz mevcut. Milletin elinde bu yetkide vardır. Eğer mesajı tam anlamı ile alamamışsanız kulağınızın çekilmesi ile kalmaz, günü gelir o kulağı da kopartırlar. “şeklinde konuştu.

Bir dönem hizmetler engellendi-

Çankırı’da bir dönem hizmetlerin kısır çekişmeler yüzünden engellendiğini vurgulayan Şahin, “Belediye başkanının yapmak istediği hizmetlerin bir kısmı maalesef kendi içimizdeki kısır çekişmeler nedeni ile bir kısım arkadaşlar tarafından engellendi. Ve bugün geldiğimiz manzara ortaya çıktı. dedi.

Vuruşa, vuruşa il başkanı oldum!

Ak Parti’de Türkiye’nin en genç İl Başkanı unvanına sahip olduğunu aktaran Şahin, “Siyasetteki asıl amaç millete hizmet etmek, hayır duasını almaktır. Bunu gerçekleştirebiliyorsanız bir karşılığı vardır. Yıllardır pek çok Çankırı milletvekili geldi, geçti. Dördüncü yılın sonunda hala sizlerle rahatça konuşabiliyorsak, alnımızın akıyla görevimizi ifa etmenin huzuru ile bu konuşmayı gerçekleştiriyoruz. Her zamanda söylüyorum, bizim vatandaşa karşı yanlışımız olamaz. Hata insana mahsustur. Belki hatalarımız olmuş olabilir ama takdir edersiniz ki, Türkiye’nin en genç İl Başkanıydım! Yirmi dokuz yaşında Ak Parti Genel Merkezi ile vuruşa vuruşa İl Başkanı oldum. Eğer bir demokrasi kültürü, bir mücadele diyorsanız, biz bunları geçmiş dönemde gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

Bizler “La Yüs’el” insanlar değiliz!

Çankırı’da basının yeteri kadar mücadele etmediği eleştirisinde bulunan Şahin, “Ben milletvekilliği dönemimde Çankırı’ya geldiğim her hafta sonu Çankırı ulusal basında mutlaka bir habere konu oluyordu. Arkadaşlarımız siyasete karşı çekingen davranıyorlar. Aktiviteleri yüksek olmalı.  Çankırı’da gündemi belirleyecek olanlar orada ki İl Başkanlarıdır. Gerek CHP, gerek MHP, Ak Parti İl Başkanları her gün bir gazetede manşet olmak durumundadırlar. Oranın gündemini, siyasetini belirleyecek olan İl Başkanlarıdır. Bunu yapmalıdırlar. Geçmiş dönemde ben bunu yaptığım için rahatlıkla konuşabiliyorum. Geçmişten bir örnek verecek olursam; DYP İl Başkanı rahmetli İsmail Ramazan gazeteye bir beyanat vermişti, “Kestiğimiz kurbanların değil, tuttuğumuz alkışların hesabını soruyoruz” demişti.  Sayın Bakan Nevzat Ayaz’a bunu söylüyordu. Hal bu ki; Nevzat bey, Çankırı tarihinde en önemli hizmetleri yapan siyasetçi ve devlet büyüğü olmasına rağmen, o bile eleştiriliyor, manşetlere taşınıyor, eksiklikleri ifade ediliyordu. Şimdi geldiğimiz nokta itibarı ile ‘Aman efendim söylemeyelim, aman efendim ona da müdahale etmeyelim’ mantığı ile bugün siyasetin kısırlaştığı gibi, sivil toplumda kısırlaşıyor, diğer alanlarda kısırlaşıyor. O yüzden gazeteciler olarak sesiniz daha gür çıkmalı. Daha tonajlı cümleler kurmalısınız ve hakkı ile mesleğinizi ifa etmelisiniz. Siyasetçi eleştiriye açık olan insan demektir.  Bizler ‘La yüs’el’ insanlar değiliz. Elbette hatalarımız var. Bu hataları da önümüze koyacak olan sizin gibi basın mensuplarıdır.” dedi.

Yeni sistem, bir sistemsizlik!

Yeni parti oluşumuna giren isimlerle basına yansıyan fotoğrafları hakkında konuşan Şahin, “Çağırılan her türlü davetlere katılıyorum. Halen Ak Partiliyiz ve Ak partinin kuruluş felsefesine sadığız. Son dönemde yapılan bir kısım yanlışlıkları tenkit ettik. Bunu ben daha öncede, Cumhurbaşkanlığı seçim sistemi ila alakalı olumsuz düşüncelere sahip olduğumu söyledim.  Bunun bir sistemsizlik olduğunu, ciddi manada bir sistem olmadığını, ne tam manası ile başkanlık sistemi, ne parlamenter sistem, ortaya karışık bir sistem olduğunu söyledim. Bununda maalesef yönetimde istikrar ilkesi göz önününe alınırken vatandaş memnuniyeti noktasında sıkıntılar olduğunu ifade ettim. Geçmiş dönemde dokunulmazlıkların kaldırılmasını da itiraz ettim. Ve bugün-yarın değil, yaklaşık 2 yıldır yargıda, idare de gördüğüm eksiklikleri kimseyi incitmeden kırmadan sosyal medyada paylaşıyorum. Özellikle yargı alanında olup bitenleri, gördüğüm eksiklikleri dile getirmezsem kendimle çelişir, kendimi inkâr etmiş olurum. Çünkü mesleğim bu, buradan ekmek yiyorum. Arkadaşalar benden, “İdris Bey Ak Partili, dolayısı ile Ak Parti hilafına bir cümle etmesin!” bu mümkün değil!  İdris Şahin yanlış gördüğü ne olursa, kim olursa olsun, nerede olursa olsun bunu açıkça zikreder. Çünkü ben ne vekillikte, nede İl Başkanlığında birilerinin getirip oturttuğu bir adam değilim. Ben mücadele ederek geldim. Teşkilatta ve halkta karşılığım olduğuna inanıyorum.  Dolayısı ile ben bu arkadaşların hepsi ile yan yana geliyorum, konuşuyorum. Ülke meseleleri konusunda da duygu ve düşüncelerimi paylaşıyorum.” dedi.

Anahtar Cumhurbaşkanı Erdoğan’da!.. –

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, MHP lideri Devlet Bahçeli ve kendisine daha önce en ağır eleştirilerde bulunan siyasetçilere gösterdiği hoş görünün 10/1’ni yeni parti kurma çalışmaları yürüten eski yol arkadaşlarına göstermediği eleştirisinde bulunan Şahin, ”Ben hala anahtarın sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da olduğuna inanan birisiyim. O isterse bu ülkede ve özellikle Ak Parti içerisin de farklı görüş ve düşünceleri paylaşan, Ak Partinin gidişatından memnun olmayan arkadaşları bir şekliyle ikna edebilecek güce sahiptir. Bunu nasıl yapmalı? Hiç kusura bakmasınlar sayın Devlet Bahçeli’ye gösterdiği hoş görünün 10/1’ini bizim arkadaşlarımıza göstermiş olsa yada geçmişte kendisine en ağır şekilde eleştirine insanlara karşı gösterilen hoş görü burada ki arkadaşlarımıza gösterilse bu arkadaşlarımızın bir yere gidebileceklerini zannetmiyorum. Gitmelerinde gerek kalmaz!” dedi.

Ak Parti’de siyaset kanalları kapalı –

Ak Parti’de siyaset kanalların açılması gerektiğini belirten Şahin, “Şimdi, ‘sadece benim dediğim doğrudur, Genel Merkez bunu istiyor’ der, diğer arkadaşlara siyaset yapma imkânı bırakmazsanız, sonuç itibarı ile kendisine çıkış yolu arar. Ülkenin gidişatından kaygı duyan ve siyaset yapmak isteyen insanların anayasal bir ‘hak’ olan siyasi parti kurma hakkının var olduğunu düşünüyorum. Şu an Ak Parti’de etkin bir konum söz konusu değil ama üyelik bağı ile buradayım. Ama bu demek değildir ki, siyasette başka hamle yapmayacağımız anlamına gelmez. Elbette ki siyaset yapmak, memleketimize hizmet etmek istiyoruz. Lakin bunu Ak Parti içerisinde gerçekleştirmemiz sınırlı ve kısıtlı. Fakat şu anda herhangi bir grupla çalışmamız söz konusu değil. Biz davet edilen her yere gidiyor ve düşüncelerimizi dile getiriyoruz. Bugün Türkiye’de geldiğimiz noktada genel bir memnuniyetsizlik var. Normalinde çok işi, gücü yerinde olanlarda bile bir memnuniyetsizlik söz konusu. Dolayısı ile bunları partinin ilgili organlarına da aktarıyoruz. Ama başarısız insanların ödüllendirildiği, başarılı olanların bir kenara bıraktırıldığı bir sistemin ila nihayet devam edebilme imkânı yok! Maalesef Ak Parti’de son dönemde bir kısım seçim mağlubiyeti almış isimlerin genel merkezde nezdinde ödüllendirildiği, son derece başarılı olmuş isimlerin bir kenarda bekletildiği bir dönemi yaşıyoruz. İnşallah Ak Parti kısa bir süre içerisinde bundan kurtulur ve gerçek hüviyetine dönüşür. Bu olmadığı takdirde, siyaset kanallarının herkese açık olduğunun bilinmesi gerekir.”

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2019, 02:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
Alpaslan
Alpaslan - 4 yıl Önce

Özlüyorum bu adamı kendine münhasır bir duruşu var hem Çankırı siyaset için hem ulusal siyaset için önemli bir isim. Akbaş olduğunun olduğu pozisyonda İdris bey olsa çok daha farklı bir profil çizerdi koltuğun değer kattığı değil koltuğa değer katacak kalitede bir şahsiyet

Cetinkaya
Cetinkaya - 4 yıl Önce

Adam gibi adam idris bey seni siyasette daima görmek istiyoruz sen nerdesin biz ordayız. A partisi B partisi hic önemi yok senin oldugun her yerde bizde varız..

ŞAHİNGÖZ
ŞAHİNGÖZ - 4 yıl Önce

SN İDRİS ŞAHİN SEN NASILSA ERDOĞANI SATACAKSIN BU SEBEBTEN GÜVENİLMEZSİN

Karatekin
Karatekin - 4 yıl Önce

İdris şahin de akıl var, fikir var, duruş var, karizma var. Geçmişte de olduğu gibi canı istedikten sonra her daim Çankırı siyaset gündeminin en önemli ismi idris şahindir. Bu kendisi Ankara’da da olsa böyledir, ak partide olmasa da böyledir.

Çerkeşten seçmen
Çerkeşten seçmen - 4 yıl Önce

Konuşmanın püf noktası şurası : "Ben ne vekillikte, nede İl Başkanlığında birilerinin getirip oturttuğu bir adam değilim. Ben mücadele ederek geldim. Teşkilatta ve halkta karşılığım olduğuna inanıyorum"

Akparti bir süredir bunu diyebilecek liyakatli üyelerini dışladı. Daha düşük profilli olanları tercih etti. Düşüneni değil düşünmeksizin itaat edecek olanları ön plana çıkardı. Bunun sebepleri tahmin edilebilir ama aynı şekilde bu durumun bir de bedeli var. Düşük profilli siyasetçinin de bir bedeli var. Ancak bu kadar yürüyor.

ŞAHİNGÖZ
ŞAHİNGÖZ - 4 yıl Önce

MAALESEF Kİ SİZLERE BU MİLLET OY VERDİ VEKİL YAPTI SİZLERİN YERİNE KARA KÖPRÜDEN HIYAR ALSALARDI EN AZINDAN CACIK YAPAR MEZE OLURDU SİZLERDEN BİR HALT OLMAZ HİÇ BİRİNİZ SİZLERİ ORAYA MECLİSE GÖNDERENLERİN HAKKINI SAVUNMADINIZ BENİM NE HAKKIM VAR İSE İNŞALLAH SİZLERDEN HEM BU DÜNYADA HEM AHİRETTE ÇIKAR

Ahmet İri Ünaldı
Ahmet İri Ünaldı - 4 yıl Önce

İdris Şahin hakikaten Çankırı mıza il başkanlığı ve millet vekilliği dönemlerinde etkin ve aktif olarak çok önemli hizmetler yaptı. Adam gibi adam olarak Akpartimizin önemli yerlerinde olmalıydı. Kendisinde memleketimize hizmet etme aşkı var. Parti de aktif bir görev verilmiyorsa bunun nabali partinin dır.Dolayısı ile bu hizmet aşkı ile haklı olarak bir yerlere gidecektir.Şimdi den hayırlı olsun üstün başarılar diliyorum.

SIRADAKİ HABER