banner198

İGM Başkanı Şeker, meclis oturumunda sert çıktı

İGM Başkanı Ruhi Şeker, şahsına yönelik yapılan FETÖ kumpasına ilişkin başkanlığını yaptığı meclis oturumunda değerlendirmede bulundu.

İGM Başkanı Şeker, meclis oturumunda sert çıktı
banner145
İGM Başkanı Ruhi Şeker, şahsına yönelik yapılan FETÖ kumpasına ilişkin başkanlığını yaptığı meclis oturumunda değerlendirmede bulundu.

 

İl Genel Meclisi Haziran ayı meclis oturumunun birinci gününde oturum açılışına Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın yazdığı Hanke Dağı şiirini okuyarak başlayan Şeker, şahsına yönelik yapılan FETÖ kumpasına ilişkin "İl Genel Meclis arkadaşlarımı ve ait olduğum siyasi camiayı utandıracak bir düşüncenin hareketin içinde olmadım." dedi.

Kendisini ve siyasi geçmişini Çankırı'nın %80'ninin tanıdığını bildiren Şeker, "Kırk yıllık aktif siyasi hayatımızda hiç zikzak yapmadan, yalpalamadan yürüyoruz. Çizgimiz, vizyonumuz, misyonumuz apaçık ortadadır.  Bu tür tezviratların karşılığının olmadığını herkes bilmekte" ifadelerine yer verdi.

- Tezviratları yapanlar karşılığını bulacaklar -

Kendisine haksızlık yapanlara karşılık  ilahi adaletin bir gün tecelli edeceğini hatırlatan Şeker,  "Allah'a şükür alnımız açıktır. Sadece benim canımı sıkan birinci şey bu hain örgütle ismimin yan yana getirilmeye çalışılması, ikincisi ise bizim gibi küçük illerde 'Amaa Ruhi Şeker'de bu işe bulaştı ise...' denilerek bu mücadelenin sulandırılması, inanırlığının ve güvenirliğinin zayıflatılmasıdır." dedi.

İsminin bu örgütle bir arıya getirilmesinden çok utandığını aktaran Şeker, " Fakat siz İl Genel Meclis arkadaşlarımı ve ait olduğum siyasi camiayı utandıracak bir düşüncenin hareketin içinde olmadım." şeklinde konuştu.

  Kumpasın yeni hedefi İGM Başkanı Ruhi Şeker

Yaşadığı üzücü süreci kamuoyu ile paylaşan Şeker şunları kaydetti.

"Hepinizin malumu olduğu bir üzere 29.5.2017 Pazartesi günü Fetö/Pyd soruşturması kapsamında ifademe başvurulmak üzere ,Çankırı Kaçakçılık ve organize Suçlar Merkezi Müdürlüğüne davet edildim.Öğleden sonra saat 14.30 Kom müdürlüğüne gittim,gözaltı süreci başlaması ile birlikte,gerekli hazırlık soruşturmaları yapıldıktan sonra,sağlık muayenesi yapılarak ifade tutanakları düzenlendi.Ogeceyi merkezde geçirmek sureti ile sabah tekrar sağlık muayenesi yapılarak savcılığa sevk edildim.Savcılıkta alınan ifadem sonrası ,Sayın Başsavcımızın takdirleri ile serbest bırakıldım.Sonuçta, herkes işini ve görevini en iyi şekilde yapacaktır.

15Temmuz hain darbe girişiminin,kahraman milletimizin karşı darbesi ile bastırılmasından sonra,ülkemizi bir ahtapot gibi,habis bir ur gibi sarmış bu hain örgütle mücadele başlatılmıştır. Bu mücadele esnasında bize ,milletimize düşen görev güvenlik güçlerimize ve yargı organlarımıza yardımcı olmaktır.Bu mücadele ve çalışmalar esnasında güvenlik güçlerimiz ,yargı organlarımız diğer devlet kurumlarımız istemeden, insanlarımızı üzmüş, mağdur etmiş olabilir.Bizler ülkemizin selameti için,gelecek nesillerimiz için ,bu bedelleri ödemek durumundayız.Şu unutulmamalıdır ki,hiç kimse şehit aileleri kadar,Gazi aileleri kadar mağdur edilmemiş,bedel ödememiştir.Hiç kimse bu hain örgüt kadar ,ülkemizi ve milletimizi mağdur etmemiş ve bedel ödetmemiştir.Ben inanıyorum ki,ülkemiz,milletimiz bu zor ve çetin süreçten birlik,beraberlik içinde yüzünün akı ile çıkmayı başaracaktır."

 

"Gözaltı,soruşturma ve savcılık sürecinde titiz,gayretli ve özverili çalışmaları için ,insani ,nazik muamele, tavır ve davranışları için Çankırı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Merkezinin Müdür,şube müdürü,komiser ve polis memurlarına,Başsavcımız Sayın Hüsnü Aldemir beyefendiye,beni sahiplenen il Başkanıma ve teşkilat mensubu arkadaşlarıma, İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarıma,bizzat mekanıma gelerek geçmiş olsun ,iyi dilek ve desteklerini telefon,sanal medyada yorumları ile bildiren dost,arkadaş,akraba,partili,partisiz tüm hemşehrilerime,süreci titiz ,dikkatli ,özverili, çalışmaları ile takip eden ilimizin değerli Valisi Sayın Mesut Köse beyefendiye saygı ,sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum."Güneş balçıkla sıvanamaz"

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2017, 07:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER