banner198

İYİ Partili Akbaş: Çiftçiyi bitirdiler, şimdi hikâye anlatıyorlar

İYİ Parti Çankırı İl Başkanı Aydın Akbaş, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklanan, sözde çiftçilere destek paketine tepki gösterdi.

İYİ Partili Akbaş: Çiftçiyi bitirdiler, şimdi hikâye anlatıyorlar
banner145

İYİ Parti Çankırı İl Başkanı Aydın Akbaş, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklanan, sözde çiftçilere destek paketine tepki gösterdi.

İYİ Parti Çankırı İl Başkanı Aydın Akbaş, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çiftçilere yönelik verilen "müjdelere" tepki göstererek, "Çiftçimiz can çekişiyor, onlar hikâye anlatıyor." dedi. 

Akbaş, başta çiftçiler olmak üzere gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Çankırı'da tarımın önemli yer tuttuğunu anımsatan Akbaş, baharın gelmesiyle beraber çiftçilerin hazırlıklara başladığını ancak tarımın geldiği nokta ve özellikle mazot ve gübre zamları nedeniyle ne yapacaklarını bilemez durumda olduklarını vurguladı.

Başkan Akbaş, Çankırı ilinin ekonomisinin tarıma dayandığının altını çizerek, "İlimiz gelirinin yüzde 50’ye yakını tarım sektöründen temin ediliyor. Bildiğiniz gibi buğday, çeltik bolca üretiliyor. Bunun yanı sıra pirinç, arpa, mısır, fasulye, mercimek, burçak, patates ve şeker pancarının yanı sıra kavun ve karpuz da çok yetişir." diye konuştu.

"Çiftçiyi bitirdiler, şimdi hikâye anlatıyorlar"

AKP iktidarının çiftçiye çok zarar verdiğini aktaran Akbaş, "Allah aşkına bu elektrik zamları, mazotun geldiği yer ne olacak? Gübre fiyatlarına gelen zamları hepiniz biliyorsunuz. Bu şartlar altında çiftçimiz ne yapacak? Ne ekecek ne kadar ekecek? Ektiğinden ne kadar kar yapacak? Sanki bunları bilmiyorlar gibi bir de çıkıp, 'yok mazotu düşünmeyin, yok onu düşünmeyin, ekin' diye dalga geçercesine açıklama yapıyorlar." şeklinde konuştu.

Başkan Akbaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kadar kötü durumun üzerine çıkıp çiftçiye müjdeler verdi. Müjdeler diyorum onun ne olduğuna siz karar verin. Neymiş Erdoğan’ın çiftçiye verdiği müjdeler? Sulama tesisleri tamamlanacak. Güneş enerjisi desteklenecek. Kredi limiti artırılacak. Verdikleri müjdelere bakar mısınız? Çiftçi gübre, mazot, tohum, ilaç, alamıyor. İcranın pençesine düşmüş, can çekişiyor; siz hikâye anlatıyorsunuz. Yazık. Geldiğiniz gibi gidiyorsunuz az kaldı."

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2022, 00:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan
Hasan - 2 yıl Önce

Diyelim senin dediğin olsun. Senin önerin nedir çiftçiler için; ikna et bizleri boş konuşuyorsun

SIRADAKİ HABER