Ak Parti İl Başkanı Celal Kaman, ‘liste değiştirildi’ tartışmalarına açıklık getirdi.


Ak Parti 5. Olağan İl Kongresinin yankıları sürerken kamuoyunda en çok tartışılan konuların başında gelen ‘liste değiştirildi’ iddialarına çiçeği burnunda İl Başkanı Celal Kaman açıklık getirdi.


Kongreden bir gün önce parti binasında Hüseyin Filiz, İrfan Dinç ve Fehmi Küpçü ile birlikte liste yapıldığına dair iddiaları yalanlayan Kaman, gelen talepleri not aldığını söyledi.  


Kaman, “Listeye baktığınızda listede olması söylenen isimleri zaten yazdık. Ama bir kişinin önerdiği 20 ismi listeye koyma şansımız da yoktu” şeklide konuştu!


“Herkesi memnun etmemiz mümkün değil” diyen Kaman,”Nihayetinde listeye 30 kişi yazabiliyorum. Listede ismi bulunan kişileri içinde mutlaka beğenilmeyenler çıkabilir. Celal Kaman’ı da sevmeyen çıkar ama şu var; bir kişi için 29 arkadaşı aynı kefeye sokmak hoş değil. Bir başkasına da sorarsak başka bir ismi beğenmeye bilirler. Olabilir buda bir görüştür” ifadelerine yer verdi.


Liste hazırlanması sırasında kendisine 174 tane isim talebinde bululduğunu aktaran Kaman, “Bu isimler içerisinden il yönetimini seçmeye çalıştım. Belki bende dört dörtlük bir liste hazırlayamamış olabilirim. Bunlar kişiye göre değişir. Ancak benim listem incelendiğinde partimize hizmet noktasında oluşabilecek en iyi listeyi hazırladığım kanaatindeyim.” dedi.  


Kaman, kongreden bir gün önce İl Koordinatörü Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ile birlikte gelen talepleri aldıklarını ve bu talepler doğrultusunda listeyi hazırladıklarını vurguladı.

Editör: Haber Merkezi