banner198

Kapatılan belediyelerden alacaklılar kapıya dayandı!

30 Mart Mahalli İdareler seçimleriyle birlikte kapanarak köye dönüşen belde belediyelerinin taşınmazları, personeli ve araçları İl Özel İdaresine devrolan borcu için alacaklılar kapıya dayandı.

Kapatılan belediyelerden alacaklılar kapıya dayandı!
banner145
30 Mart Mahalli İdareler seçimleriyle birlikte kapanarak köye dönüşen  taşınmazları, personeli ve araçları İl Özel İdaresine devrolan belde belediyelerinin borcu için alacaklılar İl Genel Meclisinin kapısına dayandı.

 

İl Özel İdaresi Mayıs ayı 2. oturumu Salı günü meclis başkanı Ruhi Şeker başkanlığında gerçekleşti.  Meclis toplantı salonunda İl Özel İdaresinin 2013 Mali yılı kesin hesabının görüşüldüğü oturumda, İl Özel İdaresine devredilen belde belediyeleri ile İl Genel meclisinin diğer harcama kalemleri için ek ödenek çıkartılması görüşüldü. Kapatılan belde belediyelerinin ödenmesi gereken 1 milyon 500 bin lira borcu için alacaklıların icraya başvurdukları ve bu borçların kapatılması için ek ödeneğin çıkartılması oy birliği ile komisyona havale edildi.    

 

Görüşme sırasında kapatılan belediyelerle ilgili bir çok sorun yaşandığına değinen meclis üyeleri “bu köylerle ilgili bir iyileştirme yapılacak mı” diye sordu? Soruyu cevaplandıran Şeker, konuyla ilgili Vali Vahdettin Özcan’dan meclisi aydınlatmasını istediklerini ifade etti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 04:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER