banner198

Korgun’da AK Parti’ye dişli rakip!

İYİ Parti Korgun’da Arif Soysal’ı aday göstererek güçlü bir adayla beklenen hamlesini gerçekleştirdi.

Korgun’da AK Parti’ye dişli rakip!
banner145

İYİ Parti Korgun’da Arif Soysal’ı aday göstererek güçlü bir adayla beklenen hamlesini gerçekleştirdi.

2014 Mahalli İdareler seçimlerinde Korgun’da seçim takviminin son günü BBP’ye geçerek Belediye Başkan adayı olan Arif Soysal, seçimleri AK Parti adayı Halil Öz’e karşı sürpriz bir şekilde 6 oyla kıl payı kaybetmişti. Geçen 5 yıllık sürecin ardından Arif Soysal, İYİ Parti’den 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde Korgun Belediye Başkanlığına aday gösterildi.

İYİ Parti’nin en güçlü adayı olarak görülen Soysal’ın seçimlerde nasıl bir performans göstereceği ise şimdiden siyasi çevrelerce merak konusu oldu. Korgun ilçesi  seçimlerde en büyük yarış yapılacak yerler arasına şimdiden eklenmiş oldu.

Korgun’da 2014 Mahalli İdareler Belediye Başkanlığı seçimlerinde; Ak Parti’den seçimleri kazanan aday Halil Öz 577 oy, BBP adayı Arif Soysal 571 oy, Saadet adayı Sabri Özel 16,  MHP Adayı Osman Çiçek 13, Millet Partisi adayı  Murat Toptaş 4 ve BTP adayı Ömer Akburak  4 oy almıştı.

Büyük Birlik Partisi Korgun’da seçimlere şaibe karıştığı gerekçesi ile YSK’ya başvurarak seçimlerin iptal edilmesi için başvuruda bulunmuştu. Seçim sonuçlarına itiraz eden BBP İl Başkanı Murat Çifti, “Elimizde bulunan ıslak imzalı tutanakta geçersiz oy sayısı 9 iken YSK ya gönderilen tutanakta bu sayı 18 olmuş geçerli oy sayısı 200 iken rakamlar değiştirilerek sayı 218 e yükseltilmiştir. Ve birçok sandıkta daha bu tür şaibeli durumların olması camiamızı seçimlerin adil yapılmadığı konusundaki inancımızı güçlendirmektedir. AKP’nin kaybettiği birçok bölgede sandıkların defalarca sayılması söz konusu iken bizim yeniden sayılma talebimiz ısrarla reddedilmiştir. Bizim tek isteğimiz sandıkların yeniden sayılmasıdır. Elimizde seçimlere şaibe karıştığı konusunda kesin ve sabit deliller olmasına rağmen gereken işlemlerin yapılmamasının vebali her kimde ise sonuna kadar takipçisi olacağımızı bilmelerini istiyoruz.” demişti. BBP’nin YSK’ ya itirazı sonuçsuz kalmıştı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2019, 05:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Furkan demir
Furkan demir - 5 yıl Önce

Eğilip bükülmeyen, makam mevki için geçemeyen Adam gibi adam. Ki olsaydı bi gevşekliği şu an zaten bambaşka yerlerdeydi. 6 oyla mevcut başkana kaybetmesi de korghnjn büyük kaybıdır. Ey korgun şu adamın kıymetini bilin ya! medarı iftiharımız olmalı bu adam. Rabbim inşAllah hayırlısıyla başkan olmayı nasib etsin gazan mübarek, kılıcın keskin olsun hocam

SIRADAKİ HABER

banner304