banner306
banner198

“Milli İttifak“ Çankırı'da milletvekili adaylarını tanıttı!

Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin birlikte seçime gidecekleri "Milli ittifak" adayları Çankırı'da tanıtıldı.

“Milli İttifak“ Çankırı'da milletvekili adaylarını tanıttı!
banner145

 Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin birlikte seçime gidecekleri "Milli ittifak" adayları Çankırı'da tanıtıldı.

100. Yıl Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Milli İttifak Çankırı aday tanıtım töreni SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, BBP Başkan Vekili Üzeyir Tunç ve partililer katıldı.

Salonda "Alperen Muhsin,  mücahit Erbakan" sloganları atıldı.

-SP Genel Başkan Yardımcısı Karaman

Türkiye'de yıllardır yasak olan zinanın AB uyum yasaları kapsamında yasak olmaktan çıkarıldığını hatırlatan SP Genel başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, "Yıllardır kasap reyonlarında domuz eti  satılmıyordu. Ancak AB uyum yasaları gereği kasap reyonlarında domuz eti satılmaya başlanmıştır. Türkiye'nin her tarafı apartman kiliselerle dolduran iktidardan soyutlanmamız gerekiyor." dedi.

Türkiye'nin alın terinin faiz lobisine aktarıldığını belirten Karaman, "Türkiye devletinin iç ve dış borcu 650 milyar dolara çıktı. Ama başbakan ve cumhurbaşkanı diyor ki; 'IMF'ye borcumuz kalmadı!' Tamam, biz 'IMF'ye borcunu var' demiyoruz ki;. Bu ülkenin IMF'nin dışında 650 milyar dolar borcu var diyoruz." şeklide konuştu.

İktidara seslen Karaman, "Türkiye'nin hiç borcu yoksa; ülkemizin bütçesine 54 milyar lira niçin faiz ödemesi koyuyorsunuz. Borcunuz var ki faiz ödemesi koyuyorsun. Her yıl 54 milyar lira, Türkiye'nin bütçesinden, sizin ödediğiniz vergilerden faize para ödeniyor. Her yıl 500 bin daire faize gidiyor." dedi. Karaman, " Milli İttifak olarak bu ülkede düşmanlık yerine kardeşliği temin edeceğiz. Bölünmeyi değil bütünleşmeyi sağlayacağız. Güçlünün değil aklının yanında yer alacağız. Alın terimizin faiz lobilerine götürülmesine müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

-BBP Başkan Vekili Tunç

BBP Başkan Vekili Üzeyir Tunç, ekonomik, ahlaki ve bölücü terörden rahatsızlık duyduğunu dile getirdi. Tunç, çözüm sürecinin çözülme ve bölünme sürecine dönüştüğünü belirti. Tunç " Doğuda, Güneydoğuda  şuanda devletin hiç bir kurumunun etkili olmadığını biliyormusunuz? Şu anda devlet  yok oralarda. Bayrağı için, vatanı için, dini mübini için 'ben devletimin yanındayım' diyen insanlar şuanda evlerinde korku içerisinde oturuyorlar. Bir ilçede hendekler kazılıyor, haftalarca karşılıklı kurşunlar sıkılıyor, nerede bu devlet? Askerin, polisin, valin nerede?  Çözüm süreciymiş .Hadi oradan! Çözüm süreci, çözülme ve bölünme, ayrışma sürecidir." diye konuştu.

 

MHP ile yaşanan ittifak görüşmelerine değinen Tunç, ülkenin kötü gidişine dur diyebilmek için SP ve BBP olarak daha geniş çaplı bir ittifakın olmasının mücadelesini verdiklerini anlattı. Tunç,  "MHP ile bu işe davet etmek istedik. Şeksiz şüphesiz çatı olarak onların bayrağı altında girmeyi düşündük. Kapılarını çaldık. BBP adına görüşmeleri yapan bendim. MHP adına Semih Yalçın beydi. Buradan ilan ediyorum. Bu bir çağrımdır, yalansa çıkarsınlar bizi televizyona karşı karşıya herkes doğruları söylesin. Hiç bir ön şartımız yoktu. Anadolu tabiri ile "oğlunuz gibi everin, kızınız gibi gelin edin" dedik. Sayı hiç önemli değil, 'ha sizden, ha bizden olsun' dedik. Ülkenin gidişatını görüyorsunuz dedik. Bu zulme 'dur' diyecek bir iktidarı gelin beraber oluşturalım dedik. Ve en sonunda yazılı cevabımıza dahi cevap verilmedi. Son bir hafta kala telefonlarımıza dahi cevap verilmedi. Ama biz Saadet Partisi ile   aday pazarlığı dahi yapmadık. Bir araya geldik, hiç uzatmadan anlaşmamızı bir saat sürmeden tamamladık" şeklinde konuştu.

 

Karaman ve Tunç, konuşmaların ardından milletvekili adaylarıyla Murat Çiftçi ,Sait Yılmaz ve SP İl Başkanı Ömer Uzun ile katılımcıları selamladı.


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 02:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
zeynep
zeynep - 9 yıl Önce

ithal adaylsra oy ypk oyum ittifaka

ahmet
ahmet - 9 yıl Önce

Oylar milli görüşe

fktatar
fktatar - 9 yıl Önce

Hep birlikte
Saadet'teyiz

SIRADAKİ HABER

banner304