banner198

Muhalefet zafiyeti yaşayan MHP’nin gür sesi mi oluyor?

Çankırı’da muhalefet yapamadığı noktasında çeşitli kesimlerce eleştirilen MHP’de Çetin Kapdan’dan çıkış geldi.

Muhalefet zafiyeti yaşayan MHP’nin gür sesi mi oluyor?
banner145
Çankırı’da muhalefet yapamadığı noktasında çeşitli kesimlerce eleştirilen MHP’de Çetin Kapdan’dan çıkış geldi.


MHP Orta İlçe Kongresinde konuşan Kapdan, son günlerin revaçta konusu olan Cezaevi tartışmasına farklı bir açıdan yaklaştı. Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz’e yüklenen Kapdan, Çankırı MHP içinde yaşanan sıkıntıların gerekirse yeni bir yönetimle aşılması gerektiğine dikkat çekti.
 

Ülkücü kimliğinden beslenen Ak partililer olduğunu vurgulayan Kapdan, “Atalarımız çok güzel biz söz söylemişler. ‘Umut fakirin ekmeği, ye ye bitmez!’ diye. Ülkücülük öyle bir kaynak ki; aynı o umuda benziyor.  Herkes oradan besleniyor, en az beslenen bizleriz. Mesela bu memleketin en besili insanları sayılabilecek Hüseyin Filiz ve İdris Şahin’e sorarsanız ülkücü. Her gittikleri yerde kendilerini kimlik ve kişilik olarak öyle tabir ediyorlar. Yani karakterlerini ülkücü olarak tabir ediyorlar. Başka türlü karakter ifade edebilmeleri mümkün değil. Ülkücülük bir karakter, bir duruş, bir kimliktir. Kimliksiz olduklarını söyleyemedikleri için, ya da söyleyemeyecekleri için arkadaşlar kendilerini her ne hikmetse başka adreslerde ülkücü tabandan gelmiş olarak tabir ediyorlar. Ya geldiğiniz taban orası olabilirde bulunduğunuz tabana bir baksanıza Allah aşkına sen neredesin, ne yapıyorsun?” diye sordu.

Ak Parti Orta ilçe kongresinde yanşananlara değinen Kapdan, “Daha iki hafta önce burada bir birinize girmediniz mi? Şahit değilmisiniz? Ve en ilginci de Orta’yı kurtara bilmek için buldukları yöntem bir cezaevi! O cezaevi de Çankırı merkeze mi, Orta’ya mı yapılsın diye kavga ettiler. İnsan utanır. Hangi insan kendi insanlarını tıktığı, cezalandırdığı, hapishaneden medet umar ve onu bir kalkınma modeli olarak benimser soruyorum? Var mı böyle bir kalkınma modeli dünyanın neresinde görülmüş? Kim kader kurbanlarının annesi, babası, kardeşi, yavuklusu üzerinden geçim temin etme düşüncesini kendine bir hayat felsefesi olarak benimseyebilir? Bunu kendi memleketinde ifade eder. Bu bir kalkınma modelimidir? Orta için çözüm bu mudur? Utanmanız, hiç Allah’tan korkunuz yok mudur?“ diye sordu.


MHP içinde yaşanan küskünlüklere değinen Kapdan, “Orta da yaşanan hadiseler aklımızı başımıza almamız gerektiğini gösteriyor. Artık kongrelerde öbek öbek oturmaktan kurtulalım. Artık biz her birimiz parça parça şu kapılardan çıkmaktan da kurtaralım. Haziran ayında seçim var. Bunlara bir ders vermezsek, bu azıtmışlıkları ile bunlar yaptıklarını hep doğru sanacaklar. Çankırı-Orta sürekli geriye doğru giderken, kan kaybederken utanmadan sıkılmadan birde bize laf söyleyecekler, söyletmeyelim. Hele bunu söylemeye karakterleri yok. Ben şu kongrelere gelirken insanlar ‘şu varsa ben gelmem’ ‘o arabaya binmem’ dediğinde insanın içi acıyor. Biz bunlardan artık kurtulalım. Bizim birbirimizle olan hesaplarımızı çoktan kapatmamız gerekiyor. Yoksa kapatacak kimlerse onlarla yeni bir yönetim oluşturmamız gerekiyor. Bizim onlara verecek çok dersimiz var. Geç bile kaldık, artık yeter!” diye kouştu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 14:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
boşver
boşver - 9 yıl Önce

çetin bey açıklamalarınız gerçekten talihsizlik olmuş.cezaevinden mi medet umacacağız demişsiniz.evet cezaevinden medet umacaz.bahsedilen cezaevi bir açık cezaevi ve orada çalışanların haricinde mahkumlar toplum yararına çalıştırılacaklar ve yapacakları hizmet karşılığı ücret alacaklar.yaptıkları hizmette toplumun hizmetine sunulacak ve bu şekilde ekonomik bir döngü oluşturulacak.ama bakıyorumki sizler olayı hala kavrayamayıp gelecek hizmeti 4 duvar bir yer görüp kolay muhalefetlik yapıyorsunuz

çankırılı
çankırılı - 9 yıl Önce

sayın çetin bey söylediklerinize katılmıyorum siz açık cezaevi gördünüz mü görmedim diyorsanız önce kalecik cezaevine gelin görün öyle konuşun kalecik cezaevinin her yıl net karı eski parayla 2 trilyonu buluyor aynı zamanda cezaevi sayesinde kalecik esnafıda kazanıyor şunuda sakın unutmayın artık eskisi gibi kader mahkumu yok cezaevlerinde

Ondusman
Ondusman - 9 yıl Önce

Cankirili arkDas adalet bakani gibi konusmus, adeta hukum vermis. Kader mahkumu kalmadi diyor. Hukuk oldu guguk cezaevleri kader kurbalnarı dolu. Kesin konuşmak için sağlam bilgiye sahip olmak gerekmez mi?

çankırılı
çankırılı - 9 yıl Önce

ondüşman sen hiç cezaevi gördün mü ben cezaevi personeliyim gel gör ondan sonra konuşalım tahliye ettiğin adam iki ay sonra tekrar cezaevine geliyor yatıyor çıkıyor tekrar yatmaya geliyor bu kader mahkumu mu sana soruyorum senin bahsettiğin daha mahkum değil onlar suan daha şüpheli sıfatında hukuk bilgin olmayablir

SIRADAKİ HABER