Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF')in 28 Şubat 2016 tarihinde yapılacak olan genel kurulu yaklaşırken İstanbul'da faaliyet gösteren Çankırı İlçe Dernekler Birliği Başkanları, ortak imzaladıkları  bildiri ile seçimlerde taraf olmayacaklarını ilan etmişlerdi.

 

 

Ancak 1 Şubat 2016 tarihinde alınan kararın üzerinden bir hafta geçmeden bildiriye imza atan Ilgaz Dernekler Birliği, Çandef Genel Başkanı ve Başkan adayı Zekeriya Açıkgöz'ü düzenlediği toplantıda ağırladı. Ilgaz Dernekler Birliği kürsü önüne koyduğu amblem ve duvara yapıştırdığı yazı ile Açıkgöz'ün tanıtım toplantısına ev sahipliği yaptığını ve açık destek vermiş olduğunu gösterdi.

 

İlçe Dernekler Birliğinin aldığı  karar  metnini hiçe sayan toplantı sonrası kulislerde büyük hareketlilik yaşandı. Kararda imzası bulunan bazı birlik başkanları Ilgaz Dernekler Birliği Başkanı Mehmet Altıntop'tan durumun izahını yapması için toplanılmasını istedi.

 

Haber merkezimizin edindiği bilgiye göre; 1 Şubat kararları  öncesinde Ilgaz Dernekler Birliğinin böyle bir toplantının yapılacağını  planlandığı ve davetlerin yapıldığı, ancak buna rağmen alınan karar sonrası etik açıdan programın iptal edilmesi gerektiği yönünde tepkiler oluştuğu öğrenildi.

 

İlçe Dernekler Birliği Başkanları Kağıthane Belediyesi Nurtepe sosyal tesislerinde ÇANDEF seçim süreci ile ilgili aldıkları kararda; ÇANDEF'e aday olacak kişilerin  belirledikleri maddelere uyacağını taahhüt etmesini yada aksini yapan adaylar olursa ortak  kararla veto edeceklerini duyurmuşlardı. 

 

Dernekler Birliğinin ortak metninde;  "ÇANDEF Genel Başkan aday adaylarında hepsine aynı mesafede durulması, kimsenin adaylığına karışılmaması, adaylar Federasyona üye olan dernek birliklerini toplayıp tanıtım yapalım diyemeyecek. Dernekler Birliği hiç bir adaya ev sahipliği yapmayacak. Birlik başkanları adaylara alenen destek verdiğini deklare edemeyecek" maddeleri yer alıyordu.

Çankırı birliklerinden nota gibi karar! Uymazsanız veto ederiz...

Editör: Haber Merkezi