banner198

Ömer Güngör işçiye en yüksek maaşı veren belediyeyiz!

Yapraklı Belediye Başkanı Ömer Güngör, işçiye en yüksek maaşı veren belediye olduklarını ve TOKİ konutlarının Eylül 2024’te hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Ömer Güngör işçiye en yüksek maaşı veren belediyeyiz!
banner145

Ömer Güngör işçiye en yüksek maaşı veren belediyeyiz

Yapraklı Belediye Başkanı Ömer Güngör, işçiye en yüksek maaşı veren belediye olduklarını ve TOKİ konutlarının Eylül 2024’te hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi Yapraklı Belediye başkanı Ömer Güngör, Çankırı Postası “Gündem Özel “ programı 24. bölümünde hizmetteki 4,5 yılını değerlendirdi. Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker ile Radyo Neşe İmtiyaz Sahibi Turan Harmancı’nın sorularını cevapladı.

Başkan Ömer Güngör, programın ilk bölümünde pandemi süreci, ekonomik kriz, deprem, sel felaketi ve diğer olumsuzluklara rağmen ellerinden geldiği kadar Yapraklı halkına hizmet etmeye çalıştıklarını ama söylediği sebeplerden dolayı diğer tüm hizmet kolları gibi kendilerinin de yapmak istedikleri bazı projelerde eksiklik yaşadıklarını söyledi.

İşçi Maaşlarımızı %700 artırdık

Başkan Ömer Güngör, seçim zamanı yaklaştıkça haklarında çeşitli karalama kampanyaları ve gerçeği yansıtmayan spekülasyonlar ortaya çıktığını belirterek, “ Deniyor ki, Yapraklı Belediyesi işçi maaşlarını ödeyemiyor deniliyor. Şunu söyleyeyim. Şu an da göreve geldiğimizden bu yana işçilerimizin maaşı tam 700 kat artırdık. Bu artışa rağmen de hiçbir ay maaş ödeyememe sıkıntısı yaşamadık. Ben buradan bizim işçilerimizin aldığı maaşı söylersem diğer ilçe belediye başkanlarımız sıkıntıya girebilir. “ dedi.

Gelen hibe desteği şarta bağlı bir hibe desteğiydi

Programın ikinci bölümünde gazetecilerin soruları yanında izleyici sorularını da yanıtlayan Başkan Ömer Güngör, Yapraklı Belediyesi hesabına gelen 11. 738.000 TL hibe desteğinin nereye gittiği ile ilgili gelen soruya şu cevabı verdi.

“ Tabi Yapraklı küçük yer olduğu için gelen para, harcanan para bir şekilde duyuluyor. Doğrudur belediyemiz hesabına 11. 738.000 TL hibe desteği gelmiştir. Bu destek son 20 yılda Yapraklı’ya gelen en yüksek meblağ olabilir. Ama burada şu var. Bu hibe desteği şartlı bir destek. Yani paranın hangi miktarda hangi alanda belirlenmiş ve şarta bağlanmış bir destek. Yani bir projenin parasını başka bir alana harcayamıyorsunuz. Bizde o belirlenmiş şartlar içerisinde bu parayı harcıyoruz. Yani para Yapraklı’ya harcanmıştır.” Dedi ve paranın hangi projelere harcandığını miktarları bile izleyicilere açıkladı.

TOKİ konutlarımız Eylül 2024’te teslim edilecek

Gelen soru üzerine Yapraklı ilçesinde şu an bir konut sorunu yok gibi görülmesine rağmen ihtiyaçta doğmaya başladığını belirten Başkan Güngör, “İlçemizde şu an 96 adet TOKİ konutu inşaatımız var. Bunların kuralarını tüm projenin %40 tamamlandığında çekmeyi düşünüyoruz. Hedefimiz en kısa zamanda kuraları çekip,2024 Eylül ayı içerisinde teslim almak ve 2024 bitmeden de inşallah hak sahiplerini evlerinde ikamet ettirmektir. Bunu da yapacağız inşallah” şeklinde cevaplandırdı.

2026 yılında Yapraklı doğalgaza kavuşacak

Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’in diğer birçok ilçede doğalgaz varken Neden Yapraklı’ya doğalgaz gelmedi? Hatırladığım kadarıyla sizin seçim vaatleriniz arasında ilçeye doğalgaz getirmekte vardı. Sorusuna Başkan Güngör açık yüreklilikle cevap verdi.

Başkan Güngör, “  Evet bu bizim gerçekleştiremediğimiz seçim vaatlerimizden biridir. Gerçi bu Yapraklı’ya 15 yıl önce verilmiş bir sözdür. Biz bu sözümüzü yerine getirmek için çok mesai harcadık.  Bunun için milletvekillerimizde çok uğraştı. Çankırı’da doğalgaz olmayan iki ilçe şu an itibariyle Yapraklı ve Bayramören kaldı. Bize hep şu söylendi Nüfus yeterli değil. 20.000 nüfus lazım. Şimdi ben buradan yetkililere soruyorum. Doğalgaz gelen Çankırı’nın hangi ilçesinde 20.000 nüfus var. Ben diğer ilçelerimize gelmesin demiyorum tam aksine diğer ilçelerimizle birlikte Yapraklı’ya da doğalgaz gelsin diyorum.  Yapraklı Cumhur ittifakına %93 oy çıkartan bir ilçe. Yani biz bize verilen sözlerin tutulmasını bahane üretilmemesini istiyoruz. Son görüşmelerimiz sonrası 2028 yılı yatırım programında olan Yapraklı doğalgaz projesi 2026 yılına çekilmiş durumda.  En son genel seçimlerde 2024 yılında gelecek denildi. Yani Yapraklı’ya doğalgaz gelmesi için illa Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat talimat vermesi mi gerekiyor. Artık bahane istemiyoruz. Yapraklı’ya doğalgaz bir şekilde ya gelecek ya gelecek.” dedi.

Program moderatörü Turan Harmancı’nın AK Parti İl Başkanı Koray Erdoğan’ın Yapraklı’nın çöp sorununu çözdük açıklamasına ne diyorsunuz? sorusu üzerine sitemkar bir ruh haline bürünen ve programın son bölümünde Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin talimatları ile görev süresi boyunca Cumhur ittifakının ruhuna zarar verecek hiçbir açıklamasının olmadığını olmayacağını da belirten Yapraklı Belediye Başkanı Ömer Güngör, hal böyleyken kamuoyunda yanlış bilinen bazı konular hakkında da bir bilgilendirme yapmasının gerektiğini belirterek şunları söyledi.

Devletin kurumuz bizi 450.000 TL zarara uğrattı

“Hali hazırda bizim zaten kendi çöp toplama merkezimiz vardı. Ama Çevre birliğinde alınan karar gereği birlik tüm ilçelere çöp toplama rampası yapacak çöpleri taşıyacak ve biz köylerimizin de çöplerini toplayacaktık. Ama birlik ne yazık ki 4 yılda Korgun ve bizim ilçemize bu çöp toplama rampasını yapmadı ve bizim çöplüğümüz bize yetmez oldu.  Çevre birliği kendi paralarının olmadığını ve bu çöp toplama rampalarını bizim yapmamızı parasının da birliğe olan borcumuzdan düşüleceği söylendi. Biz bu rampa için bakanlığımızdan o zamanın maliyeti olarak 500. 000 TL yardım aldık. Belirlediğimiz alana bu çöp toplama rampasını yapmamız için Özel İdare Genel sekreterliğime kamu yararı gözetiyor onayı almak için yazı yazdık. Cevabi yazı da bu konunun kendi ilgi alanlarına girmediğini söylediler. Sonra tekrar bakanlığa yazdık, bekledik derken yaklaşık bir yıl geçti. En son Sayın valimizin girişimleri ile bu yazıyı aldık. Yazıyı aldık ama bu rampanın maliyeti şimdi 950.000 TL oldu yani yapmamız zora girdi. 9 ayda 450. 000 TL zarara uğramış oldum. Bunun takdirini de Çankırı kamuoyuna bırakıyorum. “ ifadelerini kullandı.

Defalarca söylememize rağmen Çevre Birliği Çöplüğümüzü boşaltmadı.

Son olarak AK Parti il başkanımızın çöpleri biz topladık açıklamasına da değinmek istediğini belirten Başkan Ömer Güngör,“İl Başkanımız göreve başlayıp ilçemizi ziyaret ettiğinde vatandaşlarımız bizim çöplüğün durumunu söylediğinde Koray Bey gidip bakıyor tamam “burayı biz kaldıralım” diyor. Üç tır gönderterek bizim çöplüğü kaldırtıyor ve başında da poz vererek Yapraklı’nın çöp sorunu kalmadı diyerek paylaşım yapıyor.  Teşekkür ediyorum. Biz Çevre Birliğinde ki yetkiliye defalarca söylememize rağmen sürekli bahaneler öne sürerek çöplüğümüzü boşaltmadı ve o çöplük o hale geldi. Ama AK parti İl Başkanının ilçe ziyaretinden sonra o bahaneler ortadan kalktı ve çöplüğümüz boşaltıldı.  Son olarak çöplerimizin kendi imkanlarımızla Çankırı çöp p toplama merkezine götürmemiz bunun karşılığı olarak ise yakıt masrafımızın Çevre Birliği tarafından karşılanacağı söylenmesine rağmen henüz tek litre mazot karşılığı tarafımıza ödenmemiştir. Bunun takdirini de kamuoyuna bırakıyorum” dedi.

( Detayları videomuzda)

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2023, 21:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
Murat
Murat - 4 ay Önce

Sayın başkanı tebrik ederiz mahallede su sorununu kısmen çözdü ama maalesef yetersiz kaldı. İyi niyetine inanıyoruz sorunlarımızı dinliyor. Destekliyoruz fakat köylerde doğalgaz değil su hayali kuruyoruz biz

Üzüldüm.
Üzüldüm. - 4 ay Önce

Bi an karşımda imamoglunu görür gibi oldum :)

SIRADAKİ HABER