banner198

Ruhi Şeker'den canlı yayında dikkat çeken açıklama

Şeker, problemin farkında olduklarını ifade ederken, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

banner145

Radyo Neşe Basın Kulübü programında Turan Harmancı'nın canlı yayın konuğu olan İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker ve Çankırı Bülteni Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Türk'den gelen soruları yanıtladı.

Gazetecilerin bazı köylerin su ve çöp konusunda sıkıntılar yaşadığı sorusunu yanıtlayan Şeker, problemin farkında olduklarını ifade ederken, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Şeker, köylerde yaşayan insan sayısına göre merkezi bütçeden ödenek ayrıldığını anlatırken, bayramlarda ve yaz aylarında köy nüfuslarının neredeyse 5 katına çıktığına dikkat çekti.

Köylere yapılan su çalışmalarının nüfusa göre yapıldığını dile getiren Şeker, “Mesela 30 hanelik bir köye orada yaşayan kişi sayısına göre su çalışması yapılır. Bu anlamda nüfus artınca kişiye düşen su oranı azalır. Ayrıca bizim içme suyu olarak götürdüğümüz içme suları yaz aylarında bahçe sulama amacıyla da kullanılıyor” diye konuştu.

Şeker, içme suyu olarak götürülen suların özellikle yaz aylarında sulama amacıyla da kullanıldığını kaydetti.

Çöp konusunda da aynı sıkıntıların yaşandığını vurgulayan Şeker, “Eskiden Kurban kuyusu gömülen sakatatlar, artık çöplere atılıyor. Bu da hem koku, hem hastalık, hem de çöplerde yoğunluğa yol açıyor. Bu bizim inançlarımıza uygun değil” diye konuştu.

Şeker, vatandaşlara Özel İdare Bütçesi’ni artırabilmek için ikametlerini köylerine aldırmaları çağrısında bulundu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2018, 02:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail BOcut
İsmail BOcut - 6 yıl Önce

Çok doğru konuya değinmiş yazın köylerin çöp sorunu ve su sorunu hat safada .ılısılık köyü

Muharrem  yigitoglu
Muharrem yigitoglu - 6 yıl Önce

Köylerin ici boşluk ici bir ilginemeniz rica ederim

SIRADAKİ HABER

banner304