banner198

Tam 16 Yıl Sonra Tekrar Mesleğine Kavuştu

28 Şubat post modern darbesi ile iş yapması engellenen sınıf öğretmeni Hatice Çağlar 16 yıl aranın ardından öğretmenlik mesleğine geri döndü.

Tam 16 Yıl Sonra Tekrar Mesleğine Kavuştu
banner145
28 Şubat post modern darbesi ile iş yapması engellenen ve öğrencilerinden kopartılan sınıf öğretmeni Hatice Çağlar, 16 yıl aranın ardından öğretmenlik mesleğine geri döndü.

28 Şubat döneminde inançlı kesim birçok mağduriyetler yaşadı, bunların başında ise başörtüsü yasağı yüzünden öğrencilerini yavruları gibi seven öğretmenlerin mesleğinden el çektirilmesi geliyordu.


İnandığı değerler ve mesleği arasında seçim yapmak zorunda kalan öğretmenlerden biriside MKE Tophane Okulu Sınıf Öğretmeni olarak görev yapan Hatice Çağlar’dı. 28 Şubat onu çok sevdiği Öğretmenlik mesleğinden ve çocuklarından kopardı. Ancak Çağlar, hükümet tarafından yapılan düzenleme ile  tam 16 yıl sonra tekrar mesleğine ve çocuklarına kavuştu.


Uzun bir aranın ardından  tekrar görevine başlayan Hatice Çağları’ı Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu üyeleri yalnız bırakmadı.  Başkan Kasım Karatekin, Hatice Çağlar’a çiçek takdim ederek kendisine ve öğrencilerine hayırlı uğurlu olsun temennisinde bulundu.


Karatekin, “Eğitim Bir Sen ailesi olarak 28 Şubat sonrası eğitim camiasına katılan öğretmenlerimize ve ilimizde görevine başlayan Hatice Çağlar’a başarılar diliyor, hayırlı uğurlu olsun diyoruz” şeklinde konuştu. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2013, 02:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER