banner306
banner198

Tuzlu dondurma tezgahı başkente taşındı!

Tuzlu dondurmanın mucidi Lami Gürer kendisine gereken destek verilmeyince çareyi Çankırı'dan ayrılmakta buldu.

Tuzlu dondurma tezgahı başkente taşındı!
banner145
Tuzlu dondurmanın mucidi Lami Gürer kendisine gereken destek verilmeyince çareyi Çankırı'dan ayrılmakta buldu. Ankara'nın yolunu tutan Lami Gürer'in  "Dondurmam Kaymak" filmini aratmayan hikayesi böylece başkente taşınmış oldu!..

 

 

Dondurmacı Lami Gürer, Çankırı'nın en büyük marka değeri olarak gösterilen Çankırı tuz mağarası yataklarından çıkartılan kaya tuzu ile dondurma üreterek bir marka oluşturdu.  Dondurmam Kaymak filmini aratmayan hikayesi ile hazır dondurma sektörüne kafa tutan  ve kendi eliyle ürettiği organik dondurmalardaki  iddiasını yineleyen 18 yıllık dondurmacı Gürer, "Tuzlu mu olsun, tatlı mı? sloganı ile karşıladığı müşterilerine ürettiği tuzlu dondurmayı markalı ve patentli bir şekilde sunmaya başladı.

 

 

 

-YEŞİL SAHALARDAN DONDURMACILIĞA UZANAN HAYAT HİKAYESİ!-

Uzun yıllar 1. Lig ekiplerinden Tokatspor forması ile  top koşturan Lami Gürer, aktif futbolculuk hayatını noktalayarak yeşil sahalardan dondurmacılık sektörüne transfer oldu. Çankırı'da açtığı dondurmacı dükkanında yıllarca organik dondurmalar satan Gürer, birbirinden farklı formüller ile farklı tatlarda dondurmalar üretmeye merak saldı. Yaklaşık 2 yıl önce tuzlu dondurma üreten ve haberlere konu olan Gürer, tuzlu dondurmayı yoğun ilgi görmesi üzerine patent alarak koruma altına aldı.

 

-DESTEK GÖRMEDİ ZOR GÜNLER YAŞADI!-

Kendisinin Çankırı'dan ayrılmadan önce değişik kurumlar ile irtibata geçtiğini bu işi büyütüp Çankırı'nın meşhur kaya tuzunun değerini artırmayı hedeflediğini belirten Gürer, destek göremediğini ve zor günler yaşadığını hatırlattı. Dondurma tezgahını 220 bin kişilik nüfusu ile en çok Çankırılı'nın yaşadığı Ankara'ya taşıyan Gürer  Demetevler'de mütevazi bir iş yeri kiraladı. Elektrik uzmanı Ali Odabaşı ile ortaklık kurarak tuzlu dondurmayı dünyaya açan Gürer, "Çankırı kaya tuzundan yaptığım dondurma ilgi gördü. Yaklaşık 2 yıl önce dondurmayı Çankırı'da ürettim. Yoğun talep gördü. Tuzlu dondurmanın patentini de aldım. Bu dondurma artık bir marka. Değişik marka gruplarından teklif alıyorum. Herkes beni taktir ediyor" diye konuştu.

 

Gürer," Ankara'da Çankırı kaya tuzundan ürettiği dondurması ile Çankırı'yı gönüllü bir şekilde tanıtarak kültür elçiliğine devam edeceğini de söyledi. Satışlarının iyi olduğunu ifade eden Gürer, talep olduğu zaman Çankırılı girişimcilere destek olacağını da sözlerine ekledi.

 

Gürer, tuzlu dondurmayı Ankara'da en çok Çankırılıların tercih ettiğini ifade ederek, kendisine destek olan herkese teşekkür etti. Gürer, tuzlu dondurmanın tadına varmak isteyen Başkentlileri Demetevler Karşıyaka 11. cadde de bulunan Lado dondurma dükkanına davet etti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 02:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
tuzlu dondurma
tuzlu dondurma - 9 yıl Önce

adam çankırı ya tuzlu dondurma kazandırmış adama yaptıklarına bak.

Sarı çizmeli Mehmet ağa
Sarı çizmeli Mehmet ağa - 9 yıl Önce

bu haber çankirililara bi̇r mesaj. yolun açik olsun lami̇ usta çankiri ya kazandirdiğin ürüne sahi̇p çikilmadi en i̇yi̇si̇ni̇ sen yaptin

Osman
Osman - 9 yıl Önce

çankırılı kendine bile sahip çıkmıyorki

hamdi şahin
hamdi şahin - 9 yıl Önce

Başarinizin devamini diliyorum

tokatli
tokatli - 9 yıl Önce

Dünyada bir ilk olan ve Ankara da hizmetinize sunulan ürünlerimiz, tamamen sağlıklı koşullarda en doğal ve kaliteli malzemelerle üretilmektedir. Bütün Çankırı ve Ankaralı hemşerilerimizi bu mükemmel lezzeti tatmaya çağırıyoruz.84 mineralli organik kaya tuzlu ve diğer meyveli ve sade dondurma çeşitleriyle hizmetinizdeyiz. Bayilikler verilecektir.İrtibat için [email protected]

ali hakan nacak
ali hakan nacak - 9 yıl Önce

Topculuk döneminde de mükemmel bir topcuydu lami abim şimdi dondurmada sektöründe yeni bir çiğ acmiş kendisini tebrik eder allah yolunu acik etsin.En kisa zamanda yanindayiz abim

osman
osman - 9 yıl Önce

fesatlık yapma bal gibi olur.

bora erdem
bora erdem - 9 yıl Önce

demetevler 11.caddeye gelin,bu lezzetten mahrum kalmayın.tuzlu dondurmaya ön yargılı yaklaşmıştım .ama nefis bir tat...


SIRADAKİ HABER

banner304