banner198

Ümit Özdağ, Çankırı 20 yılı boşa geçmiş bir Anadolu kenti!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, " Çankırı Ankara’ya başkente 90 Dakika uzaklıkta. Ancak ihmal edilmiş ve yalnız başına bırakılmış, 20 yılı boşa geçmiş bir Anadolu kenti. " değerlendirmesinde bulundu.

Ümit Özdağ, Çankırı 20 yılı boşa geçmiş bir Anadolu kenti!
banner145

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, " Çankırı Ankara’ya başkente 90 Dakika uzaklıkta. Ancak ihmal edilmiş ve yalnız başına bırakılmış, 20 yılı boşa geçmiş bir Anadolu kenti. " değerlendirmesinde bulundu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 8 ili kapsayan orta ve doğu Karadeniz turuna Çankırı’dan başladı. Çankırı programına bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelerek başlayan Özdağ, gündemi sallayacak önemli açıklamalar da bulundu.

Çankırı’nın AK Parti dönemini kapsayan 20 yılda ihmal edilmiş ve yalnız başına bırakmış olduğunu savunan Ümit Özdağ, “Çankırı Ankara’ya başkente 90 Dakika uzaklıkta. Ancak ihmal edilmiş ve yalnız başına bırakılmış, 20 yılı boşa geçmiş bir Anadolu kenti. Oysa Çankırı’nın bu konumu Çankırı’ya müthiş imkânlar sağlıyor. Ama iktidar yıllarca bir oy deposu olarak gördüğü bu güzel kenti ağır şekilde ihmal etti. Ciddi hiçbir yatırımı temsil etmedi. Bugün Çankırı’daki üniversite Türkiye’nin en seçkin ve en cazip üniversitelerinden birisi olabilecek konumda. Çünkü, Çankırı Ankara’ya yakın öğrencinin kısa zamanda hafta sonlarında gidip gelebileceği yakınlıkta. Hayat büyük kentlere göre öğrenci için daha ucuz ve bu Çankırı’yı öğrenciler için bir cazibe merkezi yapması gerekirken bugün Çankırı’da üniversiteye öğrenciler bırakın gelmeyi kayıt dahi yaptırmak istemiyorlar. Çünkü üniversite sadece binalar ve birkaç hocadan ibaret değildir. Üniversite, aynı zamanda kütüphanelerdir, sinemalardır, tiyatrolardır, spor kulüpleridir, kafelerdir. Bir organik bütündür. Cambridge ve Oxford büyük kentlerde değil Çankırı’dan daha küçük iki kasaba etrafında örgütlenmiş dünyanın en seçkin üniversiteleri haline gelirken, Çankırı’da üniversite neden Çankırı’nın ekonomik ve kültürel yaşamını ileriye taşıyıcı bir kültür ve bilim merkezi olmasın?” diye sordu.

Özdağ, “Tabi bunun için bugün olmayan bir şeye ihtiyaç var. Bir üniversite siyasetine ihtiyaç var. Bilgiyi önceleyen bir siyasete ihtiyaç var. Ama mevcut Ak Parti siyaseti bilginin örgütlenmesi değil cehaletin örgütlenmesi olduğu için bundan Çankırı’da kendisine düşen payı alıyor. “ dedi.

Çankırı sanayi ve tarımda ihmal edildi -

Çankırı’nın sanayi bölgesi olabileceğince dikkat çeken Özdağ, “Çankırı sanayide ve tarımda ihmal edilirken biz bu ihmallerin nasıl yaşama etki yaptığı üzerinde durmadan biz ne vaad ediyoruz, onu sevgili Çankırılılar ile paylaşmak isteriz. Sevgili Çankırılılar Türkiye’de sanayinin ne yazık ki sadece Marmara Bölgesi etrafında ve İstanbul’da yoğunluk kazanıyor. İstanbul 18 milyon nüfusa doğru ilerliyor. Çevresi ile birlikte Marmara Bölgesi ile birlikte 25 milyonu aşan Bir nüfusla karşı karşıyayız. Türkiye sanayinin neredeyse tamamı bu bölgede. Bu aynı zamanda Türkiye için bir milli güvenlik riski. Marmara Bölgesi’nde gerçekleşecek bir deprem İstanbul depremi sonrasında tedbirlerimizi önceden almazsak, Türk tarihinin en büyük felaketini yaşayacağız. İşte biz bu noktada ‘4 bölge 4 deniz projesi’ ile İstanbul ve Marmara’da odaklanan yoğunlaşan sanayiyi, Türkiye’nin 4 denize açılan bölgesine taşınmak istiyoruz. Ağır sanayiyi, Zonguldak Limanı olmak üzere bir tarafta Bursa, öbür tarafta Çankırı ve Ankara hattına, Karabük hattına taşıyacağız. Böylece, Çankırı önümüzdeki süreçte Zafer partisi yönetiminde Türk ağır sanayinin önemli merkezlerinden birisi haline gelecek. Coğrafyası buna uygun, insan yapısı uygun. Ve uygun olmayan tek şey 20 seneden beri Türkiye’yi yöneten zihniyet. Oda 2023 seçimleriyle birlikte Türkiye’den ayrılacak ve yapmış olduğu tahribatı gerisinde bırakarak tarih sahnesinden kaybolacak.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de 13 milyon sığınmacı ve kaçak var –

Konuşmasına sürdüren Özdağ, “10 milyon Sığınmacı ve kaçak olduğunu söyleşmiştim; gerçek rakam, devlet rakamını, sarayda konuşulan rakamı, içişleri evraklarında geçen, istihbarat raporlarının rakamını veriyorum. Türkiye’de gerçek kaçak sığınmacı rakamı 13 milyon resmi. Bunun içinde Suriye’nin kuzeyinde beslediklerimiz yok. Vatandaşlık alanların Suriyelilerin rakamını da önümüzdeki günlerde açıklayacağım. Bu konuda Kemal Kılıçdaroğlu’nu da tekrar uyarıyorum! Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlık verilen yabancı sayısının çok önemli olmadığını söylediniz. Sayı ‘300 bin, 500 bin değil’ dediniz. Yani 299 bin ise eğer bundan rahatsız olmayacakmısınız? Seçimleri bir oyla kazanıp kaybetmek söz konusu iken neden 299 bin yabancıya vatandaşlık verilmiş olması sizi rahatsız etmiyor? Yoksa bu sefer Ekmeleddin modelini, Erdoğan’ın yabancılara vatandaşlık verme politikasını daha şimdiden meşrulaştırarak uygulamaya mı başladınız? Kemal Kılıçdaroğlu bu açıklaması ile CHP, seçmenine AK Parti seçmenine, İYİ Parti seçmenine, özetle bütün Türk seçmene ihanet etmiştir.” suçlamasında bulundu. 

Özdağ, şöyle devam etti:

Kendisine, "Eğer ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu ve Erdoğan karşı karşıya kalırsa Zafer Partisi kimi destekler?" diye sorulduğunu belirten Özdağ, "Biz de diyoruz ki birinci turda Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğine emin misiniz?" dedi.

Mustafa Can’a nostaljik radyo!

Çankırı’da geçtiğimiz Cumartesi gecesi Çankırı Postası ve Radyo Neşe ortaklığında SMS hastası Ömer Alp için düzenlenen geceye telefonla bağlanan Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Can, açık artırmaya çıkartılan nostaljik radyoyu 50 bin 500 tl ye satın almıştı.

Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker, Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Can’a, radyosunu Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ eliyle takdim etti.

Toplantının ardından partisinin il başkanlığı binasının açılışını yapan Özdağ, esnaf ziyaretinin ardından kentten ayrıldı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2022, 05:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
köylü baytar
köylü baytar - 2 yıl Önce

Üniversite olsa ne olacak,hayvancılığın başkenti olmasına rağmen veteriner fakültesi yok.bu ayıp aslında hepimizin...

SIRADAKİ HABER