banner306
banner198

Veysel Eroğlu Çankırı Unutulmuş Şehirdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti hükümetlerinden önce Çankırı nın unutulmuş şehir konumunda olduğunu belirtti.

Veysel Eroğlu Çankırı Unutulmuş Şehirdi
banner145

 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti hükümetlerinden önce Çankırı'nın unutulmuş şehir konumunda olduğunu belirterek, “ağaçlandırmada olsun, tabiat varlıklarını korumada olsun, geçmiş hiçbir hükümet elimize su dökemez" dedi.

Çerkeş Orman İşletme Müdürlüğünce ilçedeki Akhasan Baraj Gölü'nde düzenlenen programa katılan Eroğlu, protokoldekilerle 50 kekliği doğaya bıraktı. Daha sonra ilçe merkezindeki toplu açılış ve temel atma törenine katılanEroğlu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetlerinden önce Çankırı'nın unutulmuş şehir konumunda olduğunu belirterek, kendilerinden önceki yatırım miktarının 1-2 milyon lira, şimdi ise sadece bakanlığının yaptığı yatırımın 300 milyon liraya ulaştığını söyledi.

2013 ve 2014’ü hamle yılı ilan ediyoruz!

Çankırı’da Kente daha çok yatırım yapacaklarını vurgulayan Eroğlu, "Çankırı halkı bizim kalbimizde, gönlümüzde, yüreğimizde. Daha ne gerekiyorsa yapmak boynumuzun borcudur. Çankırı'ya gelirken eli boş gelemezdik. 65 milyonluk tam 25 müjdeyle geldik. Bu 25 müjdeden 16'sı DSİ'ye ait. DSİ'nin burada yapacağı çok iş var. 2013-2014'ü Çankırı'da Orman ve Su İşleri Bakanlığımız açısından hamle yılı ilan ediyoruz" diye konuştu.

Hortumlar kesildi Çankırı’ya yatırım yapabiliyoruz!

Eroğlu, kendilerinden önceki zihniyetin İstanbul Büyükşehir Belediyesini hortumladığını, kendilerinin ise İstanbul'u kurtardığını vurgulayarak, projeleri inceleyerek 3 milyar 200 milyon lira fazla ödemeyi geri aldırdığını belirtti. Geri alınan paraların millete hizmet olarak sunulduğunu aktaran Eroğlu, "Artık paramız bol, her tarafa hizmet yapıyoruz. Niye Çankırı'ya 2 milyar liralık yatırım yapabiliyoruz? Çünkü artık hortumlar kesildi, hizmetler millete akın akın akıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Eroğlu, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Yapraklı Karacaözü ve Alanpınar göletleri ile Tatlıçay, Kalfat Çayı, Korunun Deresi, Yapraklı Karacaözü Göleti Sulaması, Şabanözü Bayramyeri mevkisi Ev ve Tarım Arazileri Sanı Çayı Islahı ve Çerkeş Hacılar Köyü Çilek ve Kise Dereleri ıslah projelerinin açılışını yaptı, Çerkeş Akhasan Sulaması, Yapraklı Göleti Yükseltilmesi ve Sulaması, Çerkeş Şeyh Doğan Köyü Eğmir Mahallesi Yerleşim Yeri ve Arazilerinin Taşkından Korunması, Emirinçatak Deresi, Çankırı Merkez Yerleşim Yerleri ve Arazilerinin Taşkın ve Rusubat Zararlarından Korunması projelerinin ise temelini attı.

Açılışı yapılan ve temeli atılan yatırımların maliyetinin 54 milyon 770 bin lira olduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2013, 13:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
BAHTI KARAM
BAHTI KARAM - 11 yıl Önce

Bakan hangi gözüyle bakmış Ankara- Çankırı karayoluna,helikopterlemi,uçaklamı gelmiş bu safı bol ile.yoksa hırsızlıkta hortumlar kesilmişde sonra çankırıya yatırım yapabilmişler.reisi gayserili 18 sefer iline gitti yağdırdı.bizimkileride menbağ kalitesinde su getirdik diye uyutuyorlar.bizimkilerde yutuyorlar.makus talini ne yaptınızda yensin bu garip il.

SIRADAKİ HABER

banner304