banner198

Yüksek kar marjı için bir can daha yitirilmesin!

Saadet Partisi İl Gençlik Koları Başkanı Salih Uzun yaptığı yazılı açıklama ile Soma maden kazasında ihmal kaygısının yetkililerce dikkate alınmamsına tepki gösterdi.

Yüksek kar marjı için bir can daha yitirilmesin!
banner145

Saadet Partisi İl Gençlik Koları Başkanı Salih Uzun yaptığı yazılı açıklama ile Soma maden kazasında ihmal kaygısının yetkililerce dikkate alınmamsına tepki gösterdi.  

Uzun, "Yapıldığı söylenen onca denetlemeden sonra bu olaylar halen nasıl vuku bulmaktadır? Bu maden ocaklarıyla alakalı bölge siyasetçilerinin ve vatandaşların çığlıkları niçin kulak ardı edilmiştir?" diye sordu.

Uzun açıklamasında şunları kaydetti: 

“Soma’da meydana gelen elim olay nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın her birine Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralı olarak tedavi görenlere de Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Yakınlarını kaybetmiş geride kalanlara ise sabırlar diliyoruz. Soma’mızın ve milletimizin başı sağ olsun.

Ekmek kutsaldır, emek de kutsaldır. Ailesinin geçimini temin etmek için emek sarf eden bu kardeşlerimizin geride kalanlarının acılarını paylaşmak ve teskin etmek her birimizin en önde gelen vazifesidir. Acıları paylaşırken, mağduriyetleri hafifletmek için bir takım destekler sağlarken bu düzeyde acıların tekrar yaşanmaması için ayrıntılı tedbirlerin alınmasını sağlamak da öncelikli yaklaşımlardan olmalıdır. Ülkemizin pek çok bölgesinde maden işletmeleri vardır. Burada çalışan işçilerimizin önemli bir bölümü de kömür madeni işçisidir. Hal böyleyken ve daha önce defalarca bu tür ölümlü kazalar yaşanmışken niçin tedbirlerin yetersiz kaldığı sorgulanmalıdır. Bir yandan yaralar sarılırken diğer yandan da benzeri elim hadiselerin yaşanmaması için ciddi adımlar atılmalıdır. Yapıldığı söylenen onca denetlemeden sonra bu olaylar halen nasıl vuku bulmaktadır? Bu maden ocaklarıyla alakalı bölge siyasetçilerinin ve vatandaşların çığlıkları niçin kulak ardı edilmiştir?

Böylesi bir günde sorulacak yüzlerce soru, bulunacak onlarca ihmalden söz edilebilir. Bunlar en kısa zamanda büyük bir cesaret ve ciddiyetle ilgili ve yetkililere sorulmalıdır. Bu olayla alakalı her türlü siyasi hesaptan uzak durulmalıdır. Meydana gelen faciada muhtemel bir ihmal ve tedbirsizlik varsa bunun sorumluları en kısa zamanda tespit edilmelidir. Güvenlik önlemlerinin yetersizliğinin, denetim eksikliğinin ve kapitalist anlayışa kurban edilen insan yaşamının bir izahının olmayacağını düşünüyoruz. Olayla ilgili birkaç günah keçisi bulup, sorumluluktan sıyrılmaya çalışılmamalıdır. Bu olaydaki ihmaller zincirini protesto eden ve edecek vatandaşlarımızı olası bir “darbe heveslisi” tanımlamasıyla yaftalayıp dikkatleri başka noktalara kaydırmamalıyız. Sükûnet ve metanet kadar cesaretimizi de muhafaza etmeliyiz Yüksek kar marjı için bir avuç kömür uğruna bir can daha yitirilmesin. Yitirilen can sayısının artmaması için dua ediyoruz.  

Soma’da hayatını kaybeden her bir işçi kardeşimize Allah’tan rahmet dileğimizi yineliyoruz. Hepimize sabırlar diliyoruz.”

Saadet Partisi Çankırı Gençlik Kolları Başkanı

Salih UZUN

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2014, 00:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER