banner198

Zafer Partili Mustafa Can: Bana kalsa Tarım Müdürlüklerini kapatırım!

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Can, Türkiye’nin tarım politikalarını eleştirerek “Bana kalsa bütün il, ilçe tarım müdürlüklerini kapatırım. Yeniden yapılandırırım. Resim çektirerek falan bu işler olmaz. Bu işlerin bitmesi lazım.” dedi.

Zafer Partili Mustafa Can: Bana kalsa Tarım Müdürlüklerini kapatırım!
banner145

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Can, Türkiye’nin tarım politikalarını eleştirerek “Bana kalsa bütün il, ilçe tarım müdürlüklerini kapatırım. Yeniden yapılandırırım. Resim çektirerek falan bu işler olmaz. Bu işlerin bitmesi lazım.” dedi.

Zafer Partisi Türk dünyasından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Can, Çankırı’da İl Başkanlığınca düzenlenen iftar programına katıldı.

Çankırı Postasına Özel açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Can,  tarım politikalarını eleştirerek “Bana kalsa bütün il, ilçe tarım müdürlüklerini kapatırım. Yeniden yapılandırırım. Resim çektirerek falan bu işler olmaz. Bu işlerin bitmesi lazım.” dedi.

Mustafa Can, “Antalya’dan taş getirirseniz burada 15 liradan satmanız gerekir Rusya buğday üretiminde 20 yılda bataktan çıktı, üretimini 20 milyondan 60 milyon tona çıkarttı. Biz buğday üretimi yılda 20-22 milyon ton, kuraklık var 19, sezon çok iyi olduğunda 22 milyon top kapasiteye ulaşabiliyoruz. Hiç mi artmaz bu buğday üretimi?” diye sordu.

Konya ovası kadar bir alan ekilemiyor -

Türkiye’nin açlıkla karşı karşıya kalabileceğini öngören Can, “Biz Tarlalar o kadar çok bölünmüş ki; adam gidiyor bir dönüm tarlasını burada sürüyor, traktörüyle 9 km gidiyor 1 dönüm orada sürüyor, bir dokuz km daha gidiyor. Böyle olmaz, yapamazsın maliyetler uçar. Ayrıca taşlarla sınırları ayırmışlar. Koca Konya ovası kadar bir alan sırf bu ayırmadan dolayı ekilmiyor. Bunu da bitireceğiz. O kadar basitti ki! O bölgeye diyeceğiz ki burası 1000 dönüm. Kimin tarlası varsa 100’de kaç al sana bir anonim şirket. Şirkete devrediyorsun, bölüştürüyorsun satarken tapuya bile gitmeden devredeceksin. Ve gübre vermeyeceğiz biz. Gübre verirsen yakarlar, fazla dökerler. Biz son üretilene teşvik vereceğiz. Üretti bitti. Faturasını gösterecek teşvikini alacak.” diye konuştu.

Suriyelileri gerekirse zorla yollayacağız –

Zafer Partisi’nin göçmen politikasını değerlendiren Can, “ Vatan toprağı kutsal topraktır. Burası tatil köyü değildir. Savaş bitmiştir. Suriye Devlet Başkanı genel af ilan etmiştir. Huzurlu bir şekilde otobüslere binip el sallayıp gitmeleri gerekir. Gitmeyeni de gerekirse zorla yollayacağız. Bizim 8 milyon Suriyeliye bakmakla ilgili bir yükümlülüğümüzün olması beklenemez. Siz Suriye’nin kuzeyinde ‘büyük Kürdistan kuracağım’ diye, orada ki Arapları buraya yollayıp ‘Türkiye’yi Ortadoğu projesinde beş parçaya böleceğim’ diye bunu yapmanıza biz müsaade etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

İthal aday Çankırı’ya karşı bir ayıp!

Can, “Çankırı’dan adaylık düşünmediğini aktaran Can, “Çankırı’dan aday olma ihtimalim yok. Ben Çankırı’da 6 yaşına kadar yaşadım. Benim böyle bir hakkım yok! Çankırı’da yaşamayana, Çankırı’da olmayana milletvekili olma hakkı verdirmeyeceğiz. Dışarıdan gelecek her atamaya kesiklikle karşıyım. Ben bile dışarıdan gelenim. Ve bende buradan ne milletvekili, ne belediye başkan adayı olacağım. Ben Çankırı’ya yalnızca hizmet emek için gelip gideceğim. “dedi.

İthal adaya karşı olduğunu söylen Can, “Sonuna kadar karşıyım. Bunu ayıp görüyorum. ‘Siz beceremiyorsunuz, ben size yukarıdan aday getireyim’ Bu Çankırılıya saygısızlıktır. Yıllardır yapıldı, Çankırılı kabul etti ama artık etmesin. Kendi adayını kendi içinden Çankırı çıkartsın, oyunu versin onu meclise yollasın. İstanbul’daki bir aday Çankırı’nın ne eksiği var nereden bilsin? Etrafındaki adamlardan aldığı bilgilerle hizmet bu kadar oluyor, biz bunu gördük. Partimiz buna asla müsaade etmeyecek.”

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2022, 15:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kerim Çetin
Kerim Çetin - 2 yıl Önce

Çankırı Vakfı atlama taşı oldu.

SIRADAKİ HABER