banner198

AMATÖR KÜME’DE KARA YIL!

Çankırı'da amatör küme masaya yatırıldı. Futbol kulüplerinin sıkıntılarının dile getirildiği toplantıda A:S:K:F Başkanı Ahmet Çardak istenmeyen adam ilan edildi.

AMATÖR KÜME’DE KARA YIL!
banner145

Çankırı'da amatör küme masaya yatırıldı. Futbol kulüplerinin sıkıntılarının dile getirildiği toplantıda A.S.K.F Başkanı Ahmet Çardak istenmeyen adam ilan edildi.


Çankırı’da 13 Eylül tarihinde A.S.K.F bürosunda 2013-2014 Sezonu Amatör Küme Futbol  İl Birinciliği Toplantısında alınan kararlar neticesinde 
yeterli sayıda takıma ulaşılamadığı için bu sene ligin yapılamayacağı açıklanmıştı.


Kulüplerin sıkıntılarının çözümü için yapılan toplantının günler sonra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın Çankırı ziyareti sonrası duyurulmasına ise bir anlam verememiştik. Sonuçta sporun patronu Çankırı’ya geliyor ve amatör kulüplerin içler acısı hali ve sorunun çözümü noktasında ki tepe isim kulüplerin bu durumundan bi haber olarak Çankırı’dan ayrılıyor.


Halen sorumuza bir yanıt alamadık. Ancak, amatör futbolun düştüğü durum kamuoyuna yansıdıktan sonra yankı buldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyfettin Turan Perşembe günü Çankırı’da Amatör Lig takımlarının sorunlarının görüşülmesi için Gençlik Merkezi’nde bir toplantı düzenlendi.


Toplantıda konuşan ASKF Başkanı Ahmet Çardak, amatör takımların yaşadıkları sıkıntıları yetkililere ifade ettiklerini belirtti. Takımların sorunlarını kendi sorunları olarak gördüklerini vurgulayan Çardak, “Çünkü ASKF yürürse sizlerin sayesinde yürür” dedi. Amatör lige katılmama kararını kulüplerin aldığını kaydeden Çardak, kendilerinin kulüpler tarafından alınan kararları değiştirme gibi bir yetkilerinin olmadığını ifade etti.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyfettin Turan, toplantıda amatör ligin neden yapılamadığını ve kulüplerin yaşadıkları sıkıntıları konuşacaklarını söyleyerek, “Sıkıntılarınızı ve çözümlerini konuşmak için toplandık. Bu toplantıda konuşulanları rapor haline getirip Vali beye sunacağım. Sorunlarınıza çözüm bulmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.


İşte amatör spor kulüplerinin içinde bulunduğu durumdan satırbaşları:


MKE Temsilcisi:
“Maddi sıkıntımız çok. Faaliyetlere şahsi kredi kartlarımızdan çektirip katılıyoruz. Ayrıca verilen malzemelerin kalitesi her geçen yıl düşüyor. Bir de taşıma sıkıntısı çekiyoruz. Ben Ahmet Çardak’a zamanında büyüğümüz ol, kenara çekil, kulüpler zarar görüyor dedim, bana inceldiği yerden kopsun dedi. İşte zamanla istenilmeyen insan ilan edildin.”


İl Özel İdaresi Spor Yöneticisi:
 “Katılma niyetimiz var fakat maddi sıkıntılarımız var.”


Ortaspor Temsilcisi:
“Çankırı’da olur olmaz adamları hakem yapıyorlar. Hakemler dalga geçer gibi hakem yönetiyorlar. Gereken yapılsın biz katılmazsak o zaman sorun. Bizim sahamız yok. İlçemizde bir saha alanı var bu alan mera olarak gözüküyor bunun çalışmalarını halen yürütüyoruz.”


Belediye Gençlikspor Temsilcisi:
“Biz ilerisini göremediğimiz için lige katılmıyoruz. Eğer maddi sorunlar bir çözüm bulunacaksa daha önce neden çözülmedi.” dedi. Amacınız amatör maçlarında bize spor yaptırmaksa, bizim öyle bir sıkıntımız yok. Bizler her hafta halı saha maçında spor yapıyoruz. Bizim maddi sıkıntımız yok ama, ligde hedef yok. ASKF yönetimini bir masaya yatırmamız lazım. Çankırı’ya yeni bir heyecan getirmek gerekiyor. Ahmet Çardak iyi bir insan ama bu işi becerebilecek birilerinin başa gelmesi lazım. Bu durumu öncelikle yukarıdan düzeltmeliyiz. Çankırı’da sporun durumu ortada.”


Çankırı Karatekin Üniversitesi Temsilcisi:
“Birlik ve beraberlik yok. ASFK bünyesinde geniş kapsamlı bir toplantı yapıldığını görmedim. Çok şeyler yapılması gerek. Önceki toplantıda ‘örgütlenelim’ dedim ASFK başkanı ‘ben örgüt başkanımıyım’ dedi. Ben aslında spor kamuoyu oluşturalım demek istemiştim. ASFK Başkanı Çardak’ın bizi rencide edecek lafları bizi üzdü. ASFK’nın kendi kendilerini istifaya davet etmelerini bekliyorum, bu görevi layıkı ile görevlerini yapmıyorlar.” dedi. Şu Çankırı’dan SHÇEKspor’a bir teminat parası bile toplanamıyor. Yazık yani.”


Yapraklıspor Temsilcisi:
ASKF yönetiminde bir revizyon olursa, kulüplerin size bakış açısında bir değişiklik olacağına inanıyorum.


SCHEKSPOR Temsilcisi:
“Çok iyi yetenekler çıkardık, fakat yetenekler hep kayboldu. Tam denizi geçiyoruz, karaya çıkıp nefes alacağız tekrar batıyoruz. Bölgesel lige bir takım çıkarsak çocukların geleceği daha iyi olur. Yeni bir sayfa biran önce açılmazsa futbol yok olacak. İmkanlar büyüyor ama biz küçülüyoruz.” dedi. İmkânsızlıklardan dolayı BAL ligine katılamadık. Çankırı’nın yetiştirdiği yetenekli futbolcular marketlerde veya başka alanlarda çalışıyor. Kulüpler olarak birleşim sağlayıp sesimizi bir yerlere duyurmalıyız. BAL ligine katılabilsek, çocuklarımıza bir gelecek sağlayabiliriz. Bizler çocuklarımıza antrenman veriyoruz ama bir gelecek gösteremiyoruz. Çankırı’da futbolun kaderi gün geçtikçe yok oluyor. Artık yeni bir sayfa açmalıyız.


Kızılırmakspor Temsilcisi:
“1995 yılından beri bu kulübün başındayım, köy iken yapılan bir saha var harap durumda. Uzun zamandır ilçemde maç yapamıyorum. İlçede maç yapamadığımız için esnaf bize para vermiyor.” 


Şabanözüspor Temsilcisi:
“Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız sporu gayet seviyor. Para sıkıntımız yok. Ama oyun oynayacak futbolcumuz yok. Sporcularımız, çalıştıkları yerlerden izin alamıyorlar. Biz oyuncuların günlük harcırahlarını vermeyi teklif etmemize rağmen patronları izin vermiyor.”


Eldivanspor Temsilcisi:
Maddi sıkıntıyı çözebiliriz ama kalecimiz ve antrenörümüz Belediye’de çalışıyor bilet kesiyorlar. O bakımdan toplanıp bir antrenman yapamıyoruz. Biri olsa diğeri olmuyor”


Kurşunluspor Temsilcisi:
“Büyüklerimiz toprak sahada oynamak iyi diyorlar, doğru diyorlar toprak sahada elektriği alır ama futbolculuğu götürüyor.” dedi. Bizler toprak sahada oynuyoruz ve futbolcularımız sık sık sakatlanıyor. Sahamızın yapılmasını istiyoruz.”


Kulüp temsilcilerinin konuşmasının ardından tekrar söz alan ASKF Başkanı Ahmet Çardak, kendisi için dile getirilenlere cevap verdi. Çankırı’da ellerinden geldikçe spora katkı yapmak için uğraştıklarını söyleyen Çardak, “İlimizdeki bütün amatör faaliyetleri desteklemeye gidiyoruz. Ben okul maçlarına gidiyorum, bir tane kulüp yöneticisi yok. Heyecansızlık bizde mi, kulüplerde mi? Demek ki spor yöneticilerimizde heyecan yok. Bu heyecanı önce kendimizde yaratmalıyız” dedi.


Konuşmalara cevaben bir konuşma yapan ASFK Başkanı Ahmet Çardak “ASFK bir şey yapmıyor diyorlar. ASFK bir şey yapmıyor da bugün bu toplantı neden yapılıyor. Bize heyecan yok diyorlar ama kulüp yöneticilerinde heyecan yok heyecansızlık bizde mi kulüplerde mi? Bal Ligine katılmamız lazım. Eğer biz Bal ligine katılmazsak TFF’de kara listeye geçeceğiz. Çünkü bu lige 4 yıldır. Katılamıyoruz.”dedi.


Son olarak söz alan Futbol il temsilcisi Sadık Şerbet “Eğer ki ben futbola zarar veriyorsam. Ben istifa ederim. Hiçbirimize koltuk baki değil.” dedi. Çünkü beni seçenlerde sizlersiniz. Kendi aranızda temsilcinizi bulun, gelin bana istifamı vereyim. Ben istenmediğim yerde durmayı sevmem” diye konuştu.


Hazırlanacak rapor yetkililere sunulacak ve çözüm bulunması sağlanacak.


Toplantıya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyfettin Turan, Çankırı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ahmet Çardak, Futbol İl Temsilcisi Sadık Şerbet ve Çankırı Merkez ve ilçelerinde bulunan spor kulüplerinin temsilcileri katıldı. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2013, 15:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Celil
Celil - 11 yıl Önce

buyrun sayın vekiller bu yazılanların muhatabı sizlersiniz. bu durumu düzeltecek sizlersiniz.

SIRADAKİ HABER