banner198

BAL ligi oynanmalımı, oynanmamalı mı? Kurşunlu Belediyespor görüşünü açıkladı…

Çankırı 1. Amatör Liginden BAL Ligine yükselen Kurşunlu Belediyespor, pandemi salgını nedeni ile BAL Liginin oynatılıp oynatılmamasıyla ilgili görüşünü açıkladı.

BAL ligi oynanmalımı, oynanmamalı mı?  Kurşunlu Belediyespor görüşünü açıkladı…
banner145

BAL ligi oynanmalımı, oynanmamalı mı? Kurşunlu Belediyespor görüşünü açıkladı…

Çankırı 1. Amatör Liginden BAL Ligine yükselen Kurşunlu Belediyespor,  pandemi salgını nedeni ile BAL Liginin oynatılıp oynatılmamasıyla ilgili görüşünü açıkladı.

Binlerce futbolcu, antrenör, spor adamını yakından ilgilendiren BAL ligi ve amatör liglerin başlatılmayacağı yönünde TFF’de bir eğilim oluşması üzerine, bu sektörden para kazanıp ailesini geçindiren binlerce sporcu tepki gösterdi. RİVA’da bulunan TFF önünde toplanan ve açıklama yapan futbolcular, yaşadıkları durumu kamuoyunun dikkatine sundu. Federasyon binası önünde oturma eylemi yapan ve eceyi parkta geçiren 300’e yakın futbolcu, 8 aydır futboldan uzak bir şekilde evlerine ekmek götüremediklerini ifade ederek, üst liglerin oynatılmasına karşın BAL liginin oynatılmamasının ağırlık kazanmasına isyan ettiler. Ali Düşmez’i istifaya davet eden futbolculara, temsil ettikleri spor camiasından da büyük destek geldi.

Tepkilerin artması üzerine Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Liginin (BAL) oynatılıp oynatılmaması hakkında lige katılacak takımlardan görüş istendi.

Genel Başkan Ali Düşmez imzasıyla kulüplere gönderilen yazıda 29 Eylül 2020 tarihine kadar kulüplerin görüşlerini ulaştırmaları istendi.

Kurşunlu Belediyespor Kulübü, taraftar ve antrenörlerin beklenti içerisinde olduklarını belirterek, “ Amatör spor gençlerimiz için aileleri için ve Ülkemiz için çok çok önemlidir, bir gönül işidir: Kulübümüz hertürlü zorluğa ve imkansızlığa rağmen futbolcularımızla beraber olacaktır, onların bir yıl sahalardan uzak kalmalarına gönlümüz asla razı olamaz. “ görüşünü sundu.

Liglerin oynanmasını isteyen Kurşunlu Belediyespor’un yazılı görüşü şöyle:

İlgi yazınızda Kulüplerden BAL liginin onanıp oynanmaması için görüş istenmektedir;

Ülkemiz genelinde Amatör futbolcular hararetle ligin oynanması yönünde çeşitli girişimlerde bulunuyorlar, Antrenörler ve taraftarlar heyecanla beklenti içerisindeler.

Kulüpler açısından bakıldığında ise işler hiçte düşünüldüğü gibi kolay olmayacaktır.

“ FUTBOLA DÖNÜŞ ÖNERİ PROTOLÜ” nü uygulamak giderleri çok aşırı derecede artıracaktır.

Covid- 19 Testleri başlı başına çok ağır bir yük olacaktır.

Ayrıca pandemiden dolayı sponsor destekleride olmayacak veya minimuma inecektir.

Amatör spor gençlerimiz için aileleri için ve Ülkemiz için çok çok önemlidir, bir gönül işidir: Kulübümüz hertürlü zorluğa ve imkansızlığa rağmen futbolcularımızla beraber olacaktır, onların bir yıl sahalardan uzak kalmalarına gönlümüz asla razı olamaz.

Bizim görüşümüz BAL liginin oynanması yönündedir, ancak; TFF, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Spor toto gibi kurum ve kuruluşlar maddi destek vermelidir.

Bu çok ağır yük sadece kulüplere bırakılmamalıdır.

Bilgi ve gereği için arz ederim.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2020, 00:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER