banner198

Halteri oyuncak gibi kaldırdı ve…

Kırıkkale'de Şaban Mazak rüzgarı esti

Halteri oyuncak gibi kaldırdı ve…
banner145
Kırıkkale’de düzenlenen “Valilik Kupası Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası’nda Demirbilek lakaplı sporcumuz Şaban Mazak rüzgarı esti. Kilolarca ağırlıktaki halteri oyuncak gibi kaldıran Şaban Mazak Kırıkkale valisi Ali kolat’tı kendisine hayran bıraktı.


Kırıkkale Valisi Ali Kolat, 17 Ağustos Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonanın açılış töreninde yaptığı konuşmada, kentte 48 bedensel, 26 görme ve 93 işitme engelli sporcunun bulunduğunu belirterek, bunlardan 57′sinin faal olduğunu söyledi. Hayatın içerisinde yer almanın, “biz de varız” demenin büyük bir başarı ve cesaret olduğunu ifade eden Kolat, “Bugün buraya gelen ve şampiyonaya katılan sporcularımızı, teknik heyetleri kutluyorum. Çankırı, Kırşehir, Kayseri ve Kırıkkale’den 33 sporcunun burada bulunması bizleri mutlu etti. Hepimiz bir gün engelli olabiliriz. İnsanın kaderinde varsa bundan kaçınmak mümkün değil ancak ‘engelliyim’ deyip bir kenara çekilmek, hiç de hoş değil. Herkesin kendi branşında yapabileceği sporlar var” diye konuştu.


Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde ayakkabı tamirciliği yaparak geçimini sağlayan bedensel engelli Şaban Mazak (38) ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 10 yıl önce bilek güreşi ve haltere başladığını söyledi. Sporla uğraşmadan önce evden işe, işten eve gidip geldiğini, hiçbir sosyal yaşantısının bulunmadığını dile getiren Mazak, “Spor, engelliler için bulunmaz bir nimet. İnsan kendini eve hapsetmiyor, yaşantısı değişiyor. Benim iki bacağım olmamasına rağmen spor yapmaktan asla vazgeçmedim” dedi.




Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2013, 02:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
HABİP KOCA
HABİP KOCA - 10 yıl Önce

sen varol şaban dayı allah başimizdan eksi̇k etmesi̇n

S. RIFATOĞLU
S. RIFATOĞLU - 10 yıl Önce

SENİNLE GURUR DUYUYORUZ, DEMİRBİLEK.ESAS BEDENSEL ENGELLİKER SENİN AZMİN VE BAŞARINI GÖRMEYENLER.ALLAH YOLUNU AÇIK EYLESİN.

SIRADAKİ HABER