banner198

Maruf Değil Mağdur Oldu!

Ağabey-kardeşin lisans oyunu, şampiyon Çankırı Marufspor'un küme düşürülmesine sebep oldu.

Maruf Değil Mağdur Oldu!
banner145

Türk futbolunda şike-teşvik derken şimdi de "sahtecilik" skandalı patladı. Çankırı Korgun ilçesi Maruf köyünün gurbette kurduğu Marufspor iki kademe birden düşürülerek İstanbul 2. Amatör kümeye gönderildi. Kendilerine haksızlık yapıldığını söyleyen Kulüp Başkanı Hüseyin Ünver, haklarını aramak için Tahkim'e başvurduklarını ifade etti.

 

Her şey Zeytinburnuspor Başkanı Ünal Tombulel'in, TFF İstanbul 11 Başkanlığı'na verdiği bir dilekçeyle başladı. Zeytinburnuspor, 12 Ocak 2014'teki maçta Çankırı Marufspor'un kendilerine karşı sahte lisanslı oyuncu oynattığım ileri sürdü. Çankırı Marufspor'da oynayan Nihat Kılıç'ın lisansında geçmiş yıllarda tahrifat yapıldığını öne süren Tombulel, futbolcunun esas adının Hamza Kılıç olduğunu iddia etti. Olayı soruşturduktan sonra Bayrampaşa ekibinin şampiyonluğunu iptal eden AFDK (Amatör Futbol Disiplin Kurulu), sahtecilik ve yanıltma eylemi sebebiyle Hamza ve Nihat Kılıç kardeşlere 3'er yıl hak mahrumiyeti cezası verirken, Çankırı Marufspor'u da 2. Amatör Lig'e düşürdü.

 

Önce ikiz sandılar !

Küme düşme kararına sebep olan Nihat Kılıç ve Hamza Kılıç iki kardeş. AFDK karar verirken kardeşleri ikiz zannetti ve hakemlerin bu yüzden farkına varamadığını sandı. Ancak gerçek farklı, iki kardeşten Hamza 9 Eylül 1984, Nihat ise 23 Ağustos 1987 doğumlu Çankırı Marufspor'un Başkam Hüseyin Ünver, "Nihat'ın Hamza diye futbolcu bir kardeşinin olduğunu bu olayla öğrendik" dedi.

“Bu nasıl adalet? “

Süper Amatör Lig hazırlıkları yaparken iki lig birden küme düşürme kararıyla şoka uğrayan Çankırı Marufspor Başkam Hüseyin Ünver, mağdur olduklarını ve karara itiraz edeceklerini söyledi.

 

 Ünver, "Biz gerçek kişiyi oynatıyoruz. Olayda kulüp olarak bizim hiçbir kusurumuz yok. Maalesef, bu futbolcu üç sezon öncesi kardeşi Hamza Kılıç'ın lisansı ile İstanbul Gümüşhane'de oynamış. Bizden önce de Osmaniye İstiklalspor ve Güngören'de kendi lisansı ile oynamış. AFDK, onları küme düşürmemiş, bizi düşürüyor, bu nasıl adalet" diye sordu?

 

Öte yandan Maruflular twitter’de #çankırımarufsporiçinadalet hashtagı ile sosyal medya aracılığı ile haksızlığa uğradıklarını dile getirirerek Marufspor için adalet istedi. 

Hasan Sarıçiçek

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2018, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER