banner198

Anadolu Yayıncılarından Diyarbakır Annelerine destek!

Anadolu Yayıncılar Derneği Diyarbakır'a giderek HDP binası önünde eylemlerini sürdüren ailelerin yanında oldu.

Anadolu Yayıncılarından Diyarbakır Annelerine destek!
banner145

Anadolu Yayıncılar Derneği Diyarbakır'a giderek HDP binası önünde eylemlerini sürdüren ailelerin yanında oldu.

Anadolu Yayıncıları Derneği, Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde annelerin başlattığı evlat nöbetine destek verdi. Başkan Sinan Burhan ve Yönetim Kurulu Üyeleri 320 Anadolu Medyası adına anneleri ziyaret etti.

Burada basın açıklaması gerçekleştiren Sinan Burhan, "Tarih boyunca önemli bir noktada yer alan Diyarbakır bu kez annelerin onurlu ve haklı direnişiyle gündemde yer alıyor. Burada bir sivil eylem, burada annelerin tarihe geçecek bir dik duruşu yaşanmaktadır. HDP il başkanlığının önünde böyle bir eylem yapılması son derece dikkate değerdir. Çünkü aileler çocuklarının dağa gitmesinde HDP'nin aktif rol aldığını düşünüyor. Annelerimizin buraya gelerek bekleyişleri tamamen sivil bir eylemdir. Canlarına tak eden, artık yeter diyen ailelerin kendi iradeleri ile doğal seyrinde gelişmiştir. Burada bir hak arama burada bir hayatı sorgulama durumu yaşanmaktadır. Çünkü aileler, başkasının çocuklarını dağa gönderenlerin, neden kendi çocuklarını özel okullarda okuttuklarını, neden lüks içinde yaşadıklarını sorgulamaktadır. Bu esasında uzun süredir düşünülen ancak bölge halkı tarafından ilk defa bu kadar kuvvetli bir şekilde dile getirilen bir serzeniş olmuştur" dedi.

Ailelerin HDP'yi PKK'nın askerlik şubesi olarak gördüğünü belirten Burhan, "Diyarbakırlı analar çocuklarının HDP İl binasından teslim edildiğini söylüyor. Dağda yakalan terörist, HDP Diyarbakır İl Binasından teröristlerle irtibata geçtiğini söylüyor. Buda HDP/ PKK arasındaki bağı net bir şekilde gösteriyor. Annelerimizin gerçekleştirdiği bu dik duruşlu eyleme amasız fakatsız tüm siyasi partilerin destek vermesi gerekir. Görülen şudur ki evlatlarını isteyen acılı annelerin bu dönemde; sanatçılar, sivil toplum kuruluşları, kadın kuruluşları gibi güçlü bir sivil desteğe ihtiyacı bulunmaktadır. Kesinlikle bu organizasyonun arkasında hükümet ve siyaset kurumu bulunmamaktadır. Birilerinin iddia ettiği gibi kesinlikle bir yönlendirme yapılmamakta az öncede ifade ettiğimiz gibi tamamen doğal seyriyle gelişmektedir. Bölgedeki aileler çocuklarının ölmemesi için direniyor. Bu bölge sosyolojisi açısından son derece önemli bir adımdır. Acılı ailelerimizin bu dik duruşuyla birlikte sosyoloji yeni bir sürece giriyor. Öte yandan ciddi bir dik duruş sergileyen annelerin bu eylemi PKK'nın bölgede güç kaybettiğini ve taban bulmada ciddi sıkıntı çektiğini göstermektedir. Cennetin ayakları altına seriliği olduğu ifade edilen annelerimiz “artık size verecek çocuğumuz yok, öldürülecek gencimiz yok” diyerek bölgede yaşananları göz önüne sermişlerdir" diye konuştu.

Devletin ve hükümetin hukuk çerçevesinde sonuna kadar bu annelerin arkasında olduğunu kaydeden Burhan, "Eylemin başladığı ilk günden beri görülmüştür ki; Bir Ağacı, İnsan hayatından değerli görenler, uyuyor! Toplumda en basit konularda sesini çıkaran sanatçılar, gazeteciler böylesine önemli bir konuda neden seslerini çıkaramıyorlar.  Neden susuyorlar. Buradan, Diyarbakır’dan en güçlü sesimizle haykırıyoruz.  Artık yeter! Bu milletin, bu ülkenin teröre verecek tek bir evladı yoktur! Yüreği yanan bir annenin feryadı: "Alıştınız insanları dağa göndermeye. Size verecek çocuğumuz yok, getirin. Fakir fukaranın çocuğu dağa, bunların HDP'li yönetimin çocukları lüks okullara. Yeter artık toprağın altı genç doldu, nereye kadar?" Dik duruşlu annemizin bu sözleri; gerçeği en net haliyle ortaya koymuş ve aynı zaman da direnişin sembolü haline gelmiştir. En net bir şekilde ifade ediyoruz ki onurlu dik duruşlu bu ailelerimizin yanındayız ve Anadolu medyası olarak da bu ailelerimizin sonuna kadar yanında olmaya devam edeceğimizi Diyarbakır’dan haykırıyoruz. Anadolu Yayıncılar Derneği olarak 320 üyemizle böylesine önemli bir duruş sergileyen annelerimizin her zaman yanında olacağız ve bu annelerimizin haberlerini en güçlü şekilde ekranlara taşımaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2019, 03:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER