banner198

Arşiv Dairesinde 26 Ülkenin Kayıtları Muhafaza Ediliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Daire Başkanı Dr. Bekir Tarık Yiğit, Millet Haber Ajansı’na konuştu. Arşiv Daire Başkanlığı’nın çalışmalarına ve arşiv yapısına dair açıklamalarda bulundu.

Arşiv Dairesinde 26 Ülkenin Kayıtları Muhafaza Ediliyor!
banner145

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Daire Başkanı Dr. Bekir Tarık Yiğit, Millet Haber Ajansı’na konuştu. Arşiv Daire Başkanlığı’nın çalışmalarına ve arşiv yapısına dair açıklamalarda bulunan Başkan Yiğit, 26 ülkenin geçmişten, günümüze kayıtlarının muhafaza edildiğini söyledi. Arşiv Daire Başkanlığında muhafaza edilen bilgi, belgelerin de restorasyonunun yapıldığını ifade ederek, “Bizden sonraki nesillere aktarılsın, onlarda faydalansın diye bu nadir eserlerin restorasyonunu da yapıyoruz” diye konuştu.

Ulusal Ve Uluslararası Sorunları Çözen Arşiv!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne bağlı Arşiv Daire Başkanlığı’nın Osmanlı Devleti'nden intikal eden en eski defter ve belgelerin muhafaza edildiği arşiv olan Kuyûd-ı Kadime’nin devamı olduğunu ifade eden Arşiv Daire Başkanı Bekir Tarık Yiğit, ulusal ve uluslararası birçok sıkıntılı durumlarda arşivlerde tutulan belgelerden yararlanarak sıkıntılı durumların bu belgelerle çözüldüğünü ifade etti.

 “26 Ülkenin Kayıtları Muhafaza Ediliyor!

Birçok ülkenin kayıtlarının Arşiv Daire Başkanlığı’nda tutulduğunu ve bazı bilgilerin o ülkede bile olmadığını belirten Yiğit, “Arşiv Daire Başkanlığı, Osmanlı Devleti'nden intikal eden en eski defter ve belgelerin muhafaza edildiği arşiv olan Kuyûd-ı Kadime’nin devamıdır. Dolayısıyla burada çok özel ve geçmişten geleceğe uzanan arşiv belgeleri var. 26 ülkenin kayıtları muhafaza ediliyor. Yapılan çalışmalar ve kayıt altına alınan tarihi belgeler için birçok ülkeden teşekkür etmek için heyetler bile geliyor. Çünkü burada kayıt altına alınan o ülkelerde bile olmayabiliyor. O yüzden gerektiğinde bizden isteyebiliyorlar. Dolayısıyla çok özel bir yer” şeklinde konuştu.

Bilgilerin Restorasyonu!

Arşiv Daire Başkanı Dr. Bekir Tarık Yiğit, nadir bulunan ve yıllardır Arşiv Daire Başkanlığında muhafaza edilen kayıtların, belgelerin de restorasyonunu yaptıklarını söyleyerek, “Çok özel nadir belge ve bilgiler ki, bizden sonraki nesillere aktarılsın, onlarda faydalansın diye bu nadir eserlerin restorasyonunu yapıyoruz” dedi.

Millet Haber Ajansı

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2022, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER