banner306
banner198

Çankırı Valiliği deprem bölgesi için Ayni İhtiyaç Listesi yayınladı

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi olan ve 10'dan fazla ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Çankırı Valiliği ayni yardım bulunmak isteyen Çankırılılar için liste yayınladı.

Çankırı Valiliği deprem bölgesi için Ayni İhtiyaç Listesi yayınladı
banner145

Çankırı Valiliği deprem bölgesi için Ayni İhtiyaç Listesi yayınladı

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi olan ve 10'dan fazla ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Çankırı Valiliği ayni yardım bulunmak isteyen Çankırılılar için liste yayınladı.

Yapılan duyuruda nakdi yardım yapmak isteyen vatandaşların https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2 adresindeki AFAD Başkanlığına ait banka hesaplarına yardım yapabilirler.

Ayni yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının (0376) 213 52 84 - (0376) 212 24 91 - 0554 969 52 84 numaralı telefonlarına ulaşabilir, ilçelerde de Kaymakamlıklarla iletişime geçebilirler.

Ayni Bağış İş Akış Süreci

  • Afet bölgesine bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımızın bağışlarını ikamet ettikleri ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarına / Kaymakamlıklara teslim etmeleri önem arz etmektedir. İlçelerde toplanan ayni bağışların koordinasyonu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca sağlanarak afet bölgelerine ayni bağışlar ulaştırılacaktır.
  • Ayni bağışta bulunmak isteyen Kurumsal Firmaların ise Afet Acil Durum Başkanlığına ulaşarak Ayni Bağış Depo Yönetimi ve Dağıtım Çalışma Grubumuz ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Ayni Bağışlarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • Son kullanma tarihi geçmiş veya geçmeye yakın malzeme bağışı yapılmamalıdır.
  • İkinci el, kullanılmış malzeme bağışı yapılmamalıdır.
  • Öncelikli kabul edilecek bağışlar:

1- Eldiven

2- Mont

3- Bot

4- Bere

5- Çocuklar için mont ve kışlık giyisi

6- Tüplü katalitik soba

7- Tüp

8- Yatak

9- Battaniye

10- Powerbank

11- Gıda kolisi (konserve)

12- Çocuk bezi

13- Çocuk maması

14- Kadın pedi

15-Temizlik hijyen malzemesi

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2023, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304