banner198

Denizli’den yağlı pehlivan güreşlerine yoğun ilgi

Pamukkale Belediyesinin organize ettiği, şehir merkezinde ilk kez düzenlenen Pamukkale Yağlı Güreşleri Denizli Atatürk Stadı’nda gerçekleştirildi.

Denizli’den yağlı pehlivan güreşlerine yoğun ilgi
banner145

Pamukkale Belediyesinin organize ettiği, şehir merkezinde ilk kez düzenlenen Pamukkale Yağlı Güreşleri Denizli Atatürk Stadı’nda gerçekleştirildi. 38’i başpehlivan 500 pehlivan er meydanına çıktı. Pamukkale Yağlı Güreşleri Kurucu Ağası Yavuz Cinkaya oldu.

Denizli’de ilk kez şehir merkezinde düzenlenen Yağlı Güreşler, Pamukkale Belediyesinin himayesinde gerçekleşti. Denizli Atatürk Stadını dolduran Denizlili güreş severler sabahın ilk saatleri ile birlikte pandemi kurallarına uygun şekilde ateşleri ölçülerek ve HES kodu kontrolü yapılarak içeri alındılar. 38’i başpehlivan olmak üzere 500 pehlivanın katıldığı Pamukkale Yağlı Güreşleri tarihe tanıklık etmek isteyen güreş severlerin doldurduğu Atatürk Stadı¹nda başladı.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki himayesinde organize edilen Pamukkale Yağlı Güreşleri mehteran takımının konseri ile başladı. Mehteran gösterisi ile başlayan ve Denizli Büyükşehir Belediyesi halk oyunlarının ekibinin gösterisi ile devam eden programda Denizli’nin önemli halk ozanlarından Ozan Nihat’ın konseri ile yağlı güreş coşkusu başladı. Pehlivanlar kategorilerinde er meydanında mücadele etti. Denizlililer tarihe tanıklık etmek üzere Denizli Atatürk Stadı’na akın etti. Güreşler gün boyu devam ederken, girişler ücretsiz olarak sağlanıyor.

Pamukkale Yağlı Güreşleri Kurucu Ağası Yavuz Cinkaya oldu.

Pamukkale Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Pamukkale Yağlı Güreşleri’nin ilk ağası Yavuz Cinkaya oldu. Denizli’nin sevilen genç iş insanlarından olan Cinkaya, Pamukkale Güreşleri Kurucu ağası oldu. Cinkaya, Pamukkale Yağlı Güreşlerinin kurucu ağası olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Denizli’mizde böylesi güzel bir organizasyonu düzenleyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve ekibine teşekkür ediyorum. Şehrimizin merkezinde ilk kez düzenlenen yağlı güreşler, gençlerin ata sporu tanıması açısından çok önemli. Pamukkale Yağlı Güreşlerinin kurucu ağası olmaktan da ayrıca mutluyum. Ata sporumuzun şehrimizde daha da çok sevilmesi ve tanınmasının sürekliliği için bizlerinde bir katkısı olması gerekiyordu. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum ve tüm pehlivanlarımıza başarılar diliyorum.” Dedi.

malatya escırt

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2021, 02:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER