banner198

Mikrofon Nedir?

Mikrofon, uzun yıllardan beri bizlerin seslerini kayı altında tutan, sinema, tiyatro, bir adli sorgulama, herhangi bir video çekiminde kullanılmaktadır.

Mikrofon Nedir?
banner145

Mikrofon Nedir?

Mikrofon, uzun yıllardan beri bizlerin seslerini kayı altında tutan, sinema, tiyatro, bir adli sorgulama, herhangi bir video çekiminde kullanılmaktadır. Bunun haricinde zaten günümüzde okuldan iş hayatımıza varana kadar online bir hayat sürdürmeyebaşladık. İş görüşmelerinde bile Covid dolayısıyla online mülakat tercih edilmektedir. Her şeyin online tercih edildiği ve online toplantı, eğitim, konuşma gibi aktivitelere katılmak istediğimizde bizi bu konuda ileri taşıyan teknolojilerden bir tanesi de mikrofondur. En basit örneği ses cihazı yahut başka cihazlara mikrofon özelliğininyüklenmesi sayesinde bizler telefon görüşmeleri vesaire de yürütebiliyoruz.

Mikrofon Türleri Nelerdir?

Mikrofon türleri en başta belirtilmeli ki bizlerin ihtiyacına göreşekillenmektedir. Fiyatları aynı doğrultudayükseliş yahut düşüş resmetmektedir. Ne için mikrofona ihtiyacınız olduğunu ilk başta karar verin. Ardından almak istediğiniz mikrofonda hangi özelliklerin bulunması gerektiğinibaşlıbaşınaaraştırın.

  • Kondasatörü mikrofon
  • Dinamik mikrofon
  • Ribbon mikrofon
  • Kristal mikrofon
  • Şeritli mikrofon
  • Karbon Tozlu Mikrofon

Bu mikrofon türlerini kısaca tanımlamak gerekirse;

Kondasatörü Mikrofon

Seslere duyarı yüksek mikrofon olarak da bilinen bu mikrofon genellikle saz çalgılarının (gitar, keman vb.) kaydı için kullanılması tavsiye edilir.

Dinamik Mikrofon

Genellikle sahnede, set çekimlerinde kullanılan bu mikrofonun frekans değerlerininçok iyi olduğu savunulur.

Ribbon Mikrofon

Alüminyumparçasıylaön plana çıkan bir sayıt cihazıdır. Alüminyumparçasının faydası ise titreşen sesleri temiz bir şekilde kavrayabilme kabiliyetinden gelmektedir.

Kristal Mikrofon

Bu tür mikrofonlar genellikle asayiş bölgelerinde rast gelinir. Ki genellikle telsiz haberleşmeiçin kullanılır. Onun harici bir kullanım amacına uygun görülmez.

Mikrofon Kablosunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Mikrofon ve mikrofon özellikleriniincelediğimiz kadar aynı zamanda kablosunu da incelemeliyiz. Mikrofonumuzu kaliteli bir diğer etken ise mikrofonun kablosunun kalitesidir.

  • Mikrofonun hangi tür telden yapıldığına dikkat edilmelidir. Zira, iletkenliği zayıf olursa mikrofondan alacağınız performans da bir o kadar zayıf olur.
  • Tavsiye üzerine ilk önce incelemek istediğiniz kablo çeşidi mono ve streo olabilir.
  • Ve bir diğer tavsiye ise bakır telli kabloları satın alım konusunda kendiniz içinöncelikte

tutmanızgerektiğidir.

https://www.elitmuzik.com.tr/kategori/kablo-mikro

vip

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2021, 21:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER