banner198

Mustafa Can’dan Engellilere Boğaz Turu!

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Can, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla engelli bireyleri ve ailelerini gemide ağırladı.

Mustafa Can’dan Engellilere Boğaz Turu!
banner145

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Can, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla engelli bireyleri ve ailelerini gemide ağırladı.

Üsküdar Vapur İskelesinden kalkan yolcu vapuru, boğaza açılarak yaklaşık 4 saat boyunca engelli bireyler ve ailelerine keyifli anlar yaşattı.

Balık ekmek ikramının gerçekleştiği etkinliğe, Çankırılı TRT sanatçısı Zehra Ganioğlu şarkılarıyla renk kattı.  Bin 500kişinin katıldığı programa Çankırı ve İstanbul’da bulunan engelli derneği temsilcileri de katıldı.

Engelliler ve ailelerinin sorunlarına değinen Mustafa Can, ne yazık ki engellilerin yeni yeni kendilerine uygun tuvaletlere ve ulaşılabileceği yerlere kavuştuğunu aktardı. Engelli ailelerin çok büyük problemler yaşadığına değinen Can, “Çocuklarına bakan anneler, ‘Allah daha geçinden versin!’ çocuklarını kaybettiklerinde 50-60 yaşlarına geldiklerinde ne sigortaları var, nede evden ayrılamamış bu insanlar.  Dolayısıyla bu insanların sigortalarını çalıştıkları sürece yaptıracağımız söz veriyoruz.” dedi.

Engellilerle ilgili projelerini dile getiren Can,”Şimdi anne ve babalar tabi ki çocukları olduğu için çok iyi bakıyorlar. Ancak devletin bakması lazım. Bu yükümüzü aldıkları için onlara teşekkür ediyoruz. Ve diyoruz ki; anne babalarında ayda en azından 3-4 gün izin hakları var. Gelecekler devletin bakım evlerinde gençlerimize engellilerimizi teslim edecekler. Biz onlara izin vereceğiz, bir gün gelmeyecekler. Engelli evlerini de kuracağımıza söz veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Maltepe Çankırılılar Derneği Kadın Kolları Başkanı Narinç Kaşka,“ Mustafa Can, Çankırı için hiçbir menfaati yok! Ne paraya, ne işe, ne şöhrete ihtiyacı yok. Çankırı için canını verir. Zafer Partisine girdi.  Partim olmasa dahi bundan sonra Çankırılının oyu Çankırılıya gidecek. Hepimiz bir olacağız, birlik olacağız, Mustafa Başkanı en üst düzeye çıkartacağız.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, plaket ve çeşitli hediye takdimleriyle son buldu. Etkinlikte stres atan engeli vatandaşlar oyun havları eşliğinde doyası eğlenerek güzel bir gün geçirdi.

Mustafa Can, gezi boyunca engeliler ve aileleriyle yakında ilgilendi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2022, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER