banner198

Temiz Toplum Derneği Uyarıyor: Bu Yasa Çıkarsa Çocuklarımız Sokakta Yürüyemez!

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay uyardı: Gündemdeki afla birlikte 50 bin torbacı salıverilirse çocuklarımız sokakta yürüyemez!

Temiz Toplum Derneği Uyarıyor: Bu Yasa Çıkarsa Çocuklarımız Sokakta Yürüyemez!
banner145

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay uyardı: Gündemdeki afla birlikte 50 bin torbacı salıverilirse çocuklarımız sokakta yürüyemez!

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, son günlerde kamuoyunu meşgul eden af tartışmalarına dair açıklamalarda bulundu. Mevcut af önerisinin bu şekilde yasalaşması halinde 50 binden fazla “torbacı”nın serbest kalacağını ifade eden Ay, “Bu teklifi hazırlayanlar belki iyi niyetle bir adım atmak istiyorlar ancak 50 bin torbacının salıverilmesi demek neredeyse sokaklarda çocuklarımızın yürüyememesi demek. 80 milyonun çocukları için tehlikenin kat be kat büyümesi demek. Evet, bunlarda bizim insanlarımız ancak öncelikle bu işleri tamamen bıraktırabilecek bir rehabilite aşamasından geçirilmeleri gerek” şeklinde konuştu.

Bataklık Büyümesin!

“Torbacı” olarak adlandırılan kişilerin içerisinde uyuşturucu kullanmayan, bu işi meslek edinmiş kişilerinde olduğunu da ifade eden Bilal Ay, “Zehir tacirliğini adeta geçim kapısı haline getirmiş kişiler var maalesef. İster böyle olsun isterse uyuşturucu bulabilmek için satıcılık yapıyor olsun tekrar tekrar ifade etmek istiyorum rehabilitasyon şart! Afla bu sorunu çözemeyeceğimiz gibi evlatlarımızı da tehlikeye atmış olacağız. Bakın İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, 2018 yılı içerisinde 13 binden fazla uyuşturucu satıcısının tutuklandığını açıkladı. Bataklık zaten çok büyük, daha da büyütmemek için herkes elini taşın altına koymalı” diye konuştu.

Her Kesimle İstişare Edilmeli

Uyuşturucuyla mücadele etmeye çalışan bir STK olduklarını ifade eden Başkan Ay, “Biz milletimiz adına en doğrusunu ifade etmeye gayret ediyoruz. Endişelerimizi dile getiriyoruz. Böylesi bir konuda karar alınırken toplumun her kesiminden fikir alınması gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca yetkililerin bu kadar torbacı salıverilirse nasıl bir önlem alacaklarını, nasıl kontrol altında tutacaklarını, neler planladıklarını da kamuoyuyla paylaşmaları gerektiğini düşünüyoruz ” ifadelerini kullandı.

Uyuşturucu Teröre Kaynak Sağlıyor

Terörün finansmanının uyuşturucu ticareti ile sağlandığına da dikkat çeken Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, “Bu hemen herkesin bildiği bir gerçek. Bunu asla göz ardı etmememiz gerekiyor. Uyuşturucu terörü ile hem kendilerine maddi kaynak sağlıyor hem de gençlerimizi hedef alıyor. Biz bu affı gündeme getiren siyasilerimizin, bu konuyu yeniden değerlendirmelerini rica ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2018, 04:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER