banner306
banner198

Türkiye’nin en büyük cam terası inşa ediliyor.

Türkiye’nin en büyük cam terası inşa ediliyor.

Türkiye’nin en büyük cam terası inşa ediliyor.
banner145

Boyabat Belediyesi tarafından Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ‘na sunulan güdümlü “Gelecek Turizmde; Turizm Boyabat'ta Projesi” kapsamında 148 metre yükseklikte Türkiye’nin en büyük cam terası inşa edilecek.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Güdümlü Proje Desteği kapsamında desteklenmeye hak kazanan “Gelecek Turizmde; Turizm Boyabat'ta Projesi” ‘nin sözleşmesi Genel Sekreter Dr. Serkan Genç ile Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı tarafından imzalandı. İmzalanan sözleşme gereğince Boyabat Belediyesi tarafından hazırlanan “Gelecek Turizmde; Turizm Boyabat'ta Projesi” ‘ne Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından güdümlü proje desteği kapsamında 4 milyon 50 bin TL hibe desteği sağlanacak.

Ajansın değerlendirme komitesi tarafından başarılı bulunan ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca da onaylanan 24 aylık proje kapsamında, Boyabat ilçesinde Kızlar Kayası Mevkii’nde turizm amaçlı “Cam Teras ve Restoran Yapımı, Macera Turizmi Yönetimi Eğitimi ve Danışmanlığı, Boyabat Mutfağı Envanter Çalışması ve Gastronomi Turizmi Eğitimi, Kültür ve Turizm Şehri İmaj - Kurumsal Kimlik Çalışması, Kent Merkezi Yönlendirme Tabela Danışmanlığı ile Cam Teras ve Restoran Personeli Eğitimi” faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin En Büyük Cam Terası İnşa Edilecek

Boyabat’ın turistik cazibesinin artırılmasına katkı sağlayacak proje hayata geçtiğinde, yerden yaklaşık 148 metre yükseklikte Türkiye’nin en büyük cam terası ve çevre tesisleri ilçeye kazandırılmış olacak. Kızlar Kayası mevkiinde 230 m2 alanda inşa edilecek cam teras, ilçeyi ziyaret eden doğa, kültür ve adrenalin tutkunu turistlere doyumsuz manzara ve fotoğraf çekme olanağı sunacak.

Boyabat Mutfağı Envanter Çalışması Yapılacak

Proje kapsamında cam teras yanına konumlanacak olan restoran ise ilçeye özgü yöresel lezzetleriyle gastronomi meraklıları için çekim merkezi olacak. Ayrıca ilçenin sektörel çeşitlenmesini ve ihtisaslaşmasını desteklemek amacıyla Boyabat mutfağına yönelik envanter çalışmaları ile sektöre nitelikli insan kaynağı kazandırma amaçlı gastronomi eğitimleri düzenlenecek.

İlçenin kültür ve turizm şehri imajına yönelik ise proje kapsamında, kurumsal kimlik çalışmaları ile Boyabat ilçe merkezi yönlendirme tabela danışmanlığı kapsamında şehir dışı ve şehir içi trafiğinde uygun yerlerin tespit edilerek yönlendirme tabela içeriklerinin belirlenmesi çalışmaları yapılacak.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2020, 15:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
18
18 - 4 yıl Önce

Haberin sonuna darısı bizimde başımıza dağımıza tepemize derseniz ÇANKIRI haberi olur.

SIRADAKİ HABER

banner304