banner306
banner198

Usta Öğreticiler Kadro İstiyor

Meslek Eğitimciler Usta Öğreticiler Federasyonu tarafından yapılan basın açıklamasında Türkiye’de sayıları 100 bini ulaşan usta öğreticilerin kadroya alınması talep edildi.

Usta Öğreticiler Kadro İstiyor
banner145

Meslek Eğitimciler Usta Öğreticiler Federasyonu tarafından yapılan basın açıklamasında Türkiye’de sayıları 100 bini ulaşan usta öğreticilerin kadroya alınması talep edildi.

Otuz iki yıl önce atılan adıma dikkat çekilen Meslek Eğitimciler Usta Öğreticiler Federasyonu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Fiili olarak öğretmen olan, derse giren, ders defteri dolduran, hatta çalıştığı yere göre nöbet bile tutan, gerek halk eğitim merkezlerinde gerekse mesleki eğitim merkezlerinde kangren olmuş öğretmen açığının yarım asra yakın tek ve (hükümetlere göre) geçici çözümü, adımız usta yani bir işte yeterliği olan kişi, adımız öğretici yani bir konu ve alanda öğretmen yetkinliğine sahip kişi, ama iki kelime bir araya gelince sadece usta öğretici oluyor, usta öğretmen olamıyor, ihtiyacı gideriyor ama yeterli değil deniliyor. İki kurumun temel paydaşı ve omurgası olarak değerlendiriliyor ama değer görmüyor. En son bundan tam 32 yıl önce hatırlandık, kadrolu hale getirildik. Sonra yine unutulduk. Bizler unutulan değil, ihtiyaç halinde hatırlanan değil, değer gören ve sahiplenilen olmak istiyoruz. Bizler unutulan değil, ihtiyaç halinde hatırlanan değil, değer gören ve sahiplenilen olmak istiyoruz. Devletimiz özellikle Bakanlık arşivini güçlü bir şekilde tutar. Bir bakalım kayıtlara, son 50 yıldır kaç usta öğretici bu sistemde görev almış? Kaç kursiyer yetişirmiş, kaç kurs açmış? Kaç Kurumun medarı iftiharı olmuşuz? Bizlerin emeği ile kaç Kurum kurumsallaşmış ve toplumla bağ kurmuştur?” diye sordu.

Meslek Eğitimciler Usta Öğreticiler Federasyonu (MEUS-FED) olarak kadro talebini 3. kez dile getirmek için 27-28 Aralık’ta yine yeniden Ankara’da bir araya geleceklerini duyuran usta öğreticiler, “100 bin usta öğretici kadrolu öğretmenlerle kamuda aynı işi yapan, ek ders ücreti ile çalışanlardır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitimci personelidir. 100 bin usta öğretici emekçidir. 100 bin usta öğretici kadro ile tahsis edilmek istiyor.” mesajını iletti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2022, 22:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zuhal Tarkan
Zuhal Tarkan - 1 yıl Önce

Yeter artık ben emekli öğretmen ler e kurs veriyor çok da başarıyla veriyorum kadrosuna güvenen öğretmen lerden çalım istemiyorum

SIRADAKİ HABER

banner304