banner198

Yaz Tatillerinin Popüler Merkezi Kemer'deki Doğal Güzellikler

Kemer’de otelinizin dışına çıkarak yapabileceğiniz pek çok değişik aktivite var.

Yaz Tatillerinin Popüler Merkezi Kemer'deki Doğal Güzellikler
banner145

Yaz Tatillerinin Popüler Merkezi Kemer'deki Doğal Güzellikler

Kemer’de otelinizin dışına çıkarak yapabileceğiniz pek çok değişik aktivite var. Bunlardan öne çıkanlardan bir tanesi bölgenin doğal güzelliklerini deneyimlemek. Kemer’e gitmek ancak daha doğal bir atmosferde olmak isteyenler Tekirova otellerini de değerlendirebilir.  Eğer plajları ve koyları seviyorsanız dünyaca ünlü Ayışığı plajı tam size göre. Eğer mağaralar ve yeraltı ilginizi çekiyorsa Akdeniz’in karstik yer şekilleri ile ortaya çıkan  Beldibi Mağarası ve Molla Deliği Mağarası ilgi çekici doğal yapılar. Doğa yürüyüşleri ve trekking sevenler günlerini Beydağları Milli Parkı ve Göynük Kanyonu’nda değerlendirebilir. Kemere gitmişken doğayı yörük kültürüyle birleştirmek isteyenlerin adresi ise Üçoluk Yaylası.

Kemer ve Yöresine Özgü Lezzetler

Kemer ve yöresi turistik olarak son derece gelişmiş olduğu için bölgede dünyanın bütün mutfaklarını bulmanız mümkün. Ancak Kemer’e gitmişken Akdeniz mutfağının ve yörenin kendine has lezzetlerini denemek istiyorsanız o zaman deniz mahsülleri, çorbalar ve sebze yemekleri devreye giriyor. Kemer'de her bütçeye uygun bir deniz ürünleri restoranı bulabilirsiniz. Bu restoranlarda Akdeniz’in en iyi balıklarını denize karşı yiyebilir ve harika bir akşam geçirebilirsiniz. Eğer balık sevmiyorsanız sebze ve etle yapılan bir güveci andıran yörük kebabı aradığınız lezzet olabilir. Gülevez adıyla da bilinen gülgas ve laba da Akdeniz’den başka bir yerde bulamayacağınız yöresel tatlardan. Bölgenin bir diğer zenginliği ise çorbaları, Oğmaç, mahluta ve dübari gibi çorbalar bulunduğu zaman kaçırılmaması gereken lezzetler. Bölgede mevsimine göre her sebzenin zeytinyağlı halleri de popüler seçenekler arasındaki yerini alıyor.

Kemer'de Konaklama

Kemer hem Akdeniz şeridinin hem de Türkiye’nin en popüler tatil beldeleri arasında yer alıyor. Bu nedenle Kemer otelleri arasında konaklama yapabileceğiniz irili ufaklı yüzlerce tesis bulunuyor. Bu tesisler arasında neredekal.com’u kullanarak size hitap bir tanesini bulmanız oldukça kolay. İsterseniz daha bütçe dostu ve mütevazi bir tesis tercih ederek tatil yöresinin keyfini uygun fiyatlara çıkarabilirsiniz. Ancak istediğiniz lüks bir hizmetse, Kemer Türkiye’nin en lüks otellerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor. Her şey dahil ve ultra her şey dahil konseptinde hizmet veren oteller dillere destan açık büfeleri ve gün boyu bitmeyen eğlenceleriyle tesisten çıkmaya gerek kalmadan ihtiyacınız olan her şeyi ayağınıza getiriyor. Bu oteller arasında çocuk dostu, pet dostu ve islami temalı konseptler de bulunuyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2021, 03:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER