Buğdaypazarı Mahallesi muhtarı Ahmet Hüseyin Karsavuran, yapımı tamamlanma aşamasına gelen Muazzez Served Amaratoğlu Ortaokulu binasının akan duvarlarını fotoğraflayarak konu ile ilgili görüşmek istediği yetkililere ulaşamadığı için tepki göstermiş, “Muhtar odacıyı aşamadı” başlığı ile Çankırı Postası sayfalarında yer almıştı.
Kamuoyunda yankı bulan haberin ardından muhtar Karsavuran’ın iddiasına göre Çankırı Valisi Vahdet Özcan’ın Karsavuran’ı telefonla arayarak “Erkektin madem karşıma niye çıkmadın” diyerek çıkıştı.
Vali Özcan’dan beklemediği bir karşılık bulduğunu ifade eden Karsavuran, “Hayatım boyunca unutamayacağım bir cümle olacak. Ben tebrik ve teşekkür konuşması beklerken sarf ettiği kelimeler çok kırıcıydı. O kelimelere karşılık ailemin bana verdiği terbiye doğrultusunda ona Sayın Valim demekten sakınmadım. Kamu malını savunmanın ve bunu korumanın Vali Bey nezdinde ne kadar kötü bir şey olduğunu öğrendim. Fakat mücadelem halkım için mahallem için olacaktır. Ben Buğday Pazarı Mahallesinin Mülki Amiri isem, Muhtarı isem Mahalle Sakinlerinin hakkını savunmaktan hiçbir zaman geri kalmayacağım” diyerek Özcan’a yanıt verdi.
Çankırı Valisi Vahdetti Özcan’a konu ile ilgili görüşünü soran gazetecilere çarpıcı açıklamalarda bulundu. Doğruyol gazetesinde yer alan habere göre Vali Özcan, " Muhtarın böyle bir görevi yok! Amaç hizmetse muhtar gördüğü eksikliği bana, belediyeye bildirecek, medya ile paylaşmak değil. Adam olan önce bana gelir. Üstelik inşaat tamamlanmış değil." dedi.
Özcan, “Devlet hizmetinde silsile böyledir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürüne gidilir, basına değil. İsteği yerine gelmezse istediğini basınla paylaşır. Sen neyi suçluyorsun? Bina çöküyorsa sana ne? Muhtarı ne ilgilendiriyor. Kimsin sen?" diyerek şaşırtan açıklamalarda bulundu. Hızını alamayan Özcan, Karsavuran'a kırgın, kızgın olduğunu, muhatap da kabul etmediğini belirtti.
Özcan,"Efendi olacak, herkes işini iyi yapacak, devletten maaş alıyorsa devletin kurallarına bağlı olacak. Bağımsız biri benim hakkımda istediğini söylesin. Ancak, muhtarlık kisvesi altında söylediyse cevabını alır, aldı da zaten. Yağma yok, hiç affetmem! Kimse bana hakaret edemez."ifadelerini kullandı.