banner198

Yapraklı Sarıkaya Göleti ihalesi yapıldı

Çankırı Yapraklı ilçesinnde Sarıkaya Göleti inşaatı ihalesi yapıldı.

Yapraklı Sarıkaya Göleti ihalesi yapıldı
banner145

Yapraklı Sarıkaya Göleti ihalesi yapıldı

Çankırı Yapraklı ilçesine bağlı Sarıkaya köyünde yaklaşık 295 hektar tarım arazini sulanmasına katkı sağlayacak olan Sarıkaya Göleti inşaatı ihalesi 21 Şubat 2024 tarihinde yapıldı.

Toplam maliyeti 187 milyon 525 bin 333 TL olan gölet ihalesini kazanan Beryap İnşaat ve RZCE İnşaat firması, 10 gün içerisinde sözleşmeyi imzalayarak işe başlayacak.

AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yapılacak olan gölet projesi ile Çankırı Yapraklı ilçesine bağlı Sarıkaya köyüne ait brüt 338 hektar ve net 295 hektar arazinin Sarıkaya Gölet’inden alınacak su ile sulanmasının amaçlandığı bildirdi.

İhalesi yapılan baraj inşaatının müteahhit firma Beryap İnşaat ve RZCE İnşaat yer teslim yapıldıktan sonra inşaatının başlayacağı öğrenildi. En kısa sürede inşaat çalışmalarına başlanacağını belirten İl Başkanı Erdoğan, inşaat ile bölgenin taşkınlardan korunacağını, göletten alınacak su ile sulanan tarım alanlarında verimin artacağını dile getirerek Çankırımıza ve Yapraklılı hemşehrilerimize hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Yapılacak Gölet ile 338 hektar ve net 295 hektar tarım alanı sulanacak. Projenin 24 ayda tamamlanacağı öğrenildi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2024, 23:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER