banner198

ÇAKÜ’den barınak hayvanlarına özel menü

Çankırı Karatekin Üniversitesi, sokakta yaşan hayvanlara yönelik kurumlara model olacak sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

ÇAKÜ’den barınak hayvanlarına özel menü
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi, sokakta yaşan hayvanlara yönelik kurumlara model olacak sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ), üniversite yemekhanesinde artan yemeklerin köpeklerin sağlığını tehdit edecek maddelerden arındırılarak barınaktaki hayvanlara gönderilmesi için düğmeye bastı.

ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı’nın duyarlılığı ile yemekhane düzeni değiştirildi. Masalardan kürdanlar kaldırıldı, peçete, plastik ve benzeri gibi hayvanlara zarar veren maddelerin yemek atıklarıyla karışmasının önüne geçilecek tedbirler alındı.

Rektör Ayrancı, hayvan barınağına gönderilen yemek artıklarının içerisinde yer alan ve hayvanlara ciddi zararlar veren atık maddelere karşı yemekhane personelinin bilinçlendirilmesi konusunda ilgilileri uyardı. Üniversite yemekhanesinde yemek atıklarının daha dikkatli toplanması, bu bağlamda kürdanların yemekhanede kullanımının kaldırılması ve peçete vb. zarar veren diğer atık maddelerin kullanımında da daha dikkatli olunması için gerekli çalışmaları başlattı.

Bakım ve Rehabilitasyon Merkezileri önemli ihtiyaç -

Bu tür merkezlerin sokak hayvanlarının yaşam alanlarının gittikçe daraldığı bir yapılaşmadan dolayı büyük bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Ayrancı, sokakta başıboş gezen hayvanların buralarda kontrol altına alınarak aşılarının yapıldığını diğer sağlık problemlerinin giderildiği böylece çoğu zaman ölümle karşı karşıya kalan bu hayvanların kurtarıldığını söyledi.

Artan yemekler çöpe gidiyordu –

Ayrancı, “Öyle ki, sokakta bulduğumuz bir yavru köpeği sahiplendik ve uzunca bir süredir de rektörlük binamız önünde bakıyoruz. Böylelikle hayvan bakabilme konusunda imkânı olan personelimize örnek olmak istedik. Yine duyarlı çalışma arkadaşlarımız, yemekhanemizde artan yemeklerin çöpe gittiğini ve bu artan yemeklerin Çankırı Belediyesi’nin köpek barınağına gönderilerek değerlendirilebileceğini tarafıma ilettiler. Yetkililerden edindiğimiz bilgiye göre ise içerisinde kürdan, peçete vb. diğer atık maddelerinin bulunduğu yemeklerin hayvanların boğazına kaçarak zarar verdiğini ve hatta ölümlerine bile yol açabileceği öğrendik. Bunun üzerine yemekhanedeki kürdanların kaldırılması, peçetelerin ise yemek artıklarının içerisine atılmaması hususunda gerekli ikazları yaptık. Hayvan barınaklarına, artık yemek gönderen diğer kurum ve kuruluşların da aynı hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum.” dedi.

Barınağı da ziyaret eden Rektör Hasan Ayrancı, burada bulunan veteriner hekimlerden bilgi alarak merkezin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ve bundan sonraki süreçte de üniversite olarak gerekli desteği sağlayacaklarını belirtti.

Üniversite yemekhanesinde artan yemeklerin, her gün düzenli olarak Çankırı Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan hayvanlara gönderilmesine başlandı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2018, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER