banner306
banner198

Devrez Vadisine Sonbahar ’da turist akını!

Devrez Vadisi yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye başladı.

Devrez Vadisine Sonbahar ’da turist akını!
banner145

Devrez Vadisi yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye başladı.

Kızılırmak Nehri'ni besleyen Devrez Çayı Vadisi, Sonbahar ayından doğa tutkunlarının ilgi odağı haline geldi. Sonbahar boyunca Devrez Vadisi hafta sonları İstanbul ve Ankara’dan gelen turist gruplarına ev sahipliği yaptı. Özel tur şirketleriyle İstanbul ve Ankara’dan gelen yürüyüşçüler, vadiyi kelebek vadisinden daha güzel bulduklarını ifade ettiler.

Çankırı’nın Orta Sakaeli köyünden başlayıp Kurşunlu Eskiahır köyüne kadar uzanan 35 kilometre uzunluğundaki parkur, bakir doğasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. 

Macera tutkunlarının yolculuğu, Devrez çayının kenarında yer alan Orta'nın Sakaeli köyü kaya mezarları ve 150’ye yakın peribacasının eşsiz manzarası eşliğinde başlıyor. Yolculuk zengin bitki örtüsünün yanı sıra Kurşunlu Kapaklı köyü sınırlarına gelindiğinde “Yedi kapılı” adı verilen kayalara oyulmuş evlerle devam ediyor. Doğanın cömertçe sunduğu meyvelerle açık büfe kahvaltının tadına varan yürüyüş tutkunları, Köpürlü köyünde eski değirmeni görme fırsatı yakalıyor.

Kimi zaman vadi tabanında, kimi zaman vadi üstündeki dağlık patika yollardan geçerek devam eden yolculuk, tarihi Mamu köprüsü kalıntıları, Çukurca köyünde Anadolu köy yaşantısını görme fırsatı sunuyor. İnce Geliş Tuz Yolu Tematik Kültür rotasında en gözde kesiminde yar alan Devrez vadisinde, bir mühendislik harikası olan ve Cumhuriyet tarihinin ilk yıllarında Irmak-Zonduldak demiryolu hattının geçtiği Sumucak demiryolu köprüsü ise taş işçiliğinin nadide örneğini gözler önüne seriyor. Parkurun son halkası ise gelecekte yer altı şehrinin restore edilerek turizme açılması beklenen Eskiahır köyüne kadar uzanıyor.

Peri bacaları, kanyonu, değirmeni, kaya mezarları, tarihi yapıları ve eşsiz görüntüsüyle bölge halkının "saklı cennet" olarak isimlendirdiği vadi, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekmeye başladı. Öte yandan Çavundur kaplıcalarında termal suda yorgunluk atan turistlerin, konaklama yaptıkları Andinata Otel'de sergilenen Kurşunlu'nun yöresel folklor oyunlarını ilgiyle izledikleri bildirildi. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2019, 02:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304