30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Geleneksel 18. İller Arası Zafer Kupası Kick Boks Şampiyonası, 27-29 Ağustos 2026 tarihleri arasında Kütahya’da gerçekleştirildi.
Dumlupınar Meydan Muharebesi’nin zaferle sonuçlanmasının yıl dönümünde düzenlenen organizasyon, zaferin kazanıldığı topraklarda sporun mücadele ruhuyla buluşmasını sağladı.
Şampiyonaya 26 ilden 61 kulüp, 814 sporcu ve 32 hakem katıldı. Üç gün boyunca devam eden müsabakalarda sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.
Zaferin ruhu ringlere taşındı
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü folklor ekibinin gösterisiyle devam etti.
Organizasyonun açılışına Kütahya Valisi Musa Işın, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Vali Yardımcısı Süleyman Ovalı, Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı ve WAKO Dünya ve Avrupa Kick Boks Federasyonu As Başkanı Salim Kayıcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bülent Küçük, Kütahya Kick Boks İl Temsilcisi Ahmet Arabacı, federasyon ve bölge temsilcileri, protokol üyeleri, antrenörler, hakemler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Bülent Küçük, yaptığı konuşmada şampiyonanın tarihsel önemine dikkat çekerek, “Tarihimizin izlerini taşıyan böylesine anlamlı bir şampiyonaya ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.
“Onları unutmayacağız, unutturmayacağız”
Kütahya Kick Boks İl Temsilcisi Ahmet Arabacı da organizasyonun yalnızca bir spor müsabakası olmadığını vurguladı.
Arabacı, “18 senedir burada yaptığımız sadece Kick Boks Şampiyonası değil. Geçmişi unutanlar geleceğe sağlıklı ilerleyemez. Bugün burada toplanabiliyorsak, bu salonlarda müsabakalar yapabiliyorsak; Dumlupınar’da yatan 137 bin şehidimizi unutmadığımızı göstermek için yapıyoruz. Onları unutmayacağız, unutturmayacağız.” ifadelerini kullandı.
“Kick Boks yükselen branş”
Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı ise Türk sporcuların uluslararası arenadaki başarılarına dikkat çekti.
Kayıcı, “Yaklaşık 7 yıldan beri uluslararası arenada en fazla madalyayı Kick Boks branşı almakta, bununla gurur duyuyoruz.” diye konuştu.
Kütahya Valisi Musa Işın da zaferin kazanıldığı topraklarda böylesine anlamlı bir organizasyonun gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Sporun kardeşlik, barış ve kültürel paylaşım açısından önemli bir alan olduğunu belirten Işın, farklı illerden Kütahya’ya gelen sporculara başarılar diledi.
Şampiyonada emeği geçenlere plaket
Organizasyon kapsamında gerçekleştirilen seremonide protokol üyelerine plaket takdim edildi. Kütahya Kick Boks İl Temsilcisi Ahmet Arabacı ve İl Hakem Komitesi Başkanı Fatma Çakır tarafından Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı’ya çini vazo hediye edildi.
Şampiyonaya katılan 61 kulübün antrenörlerine LAV tarafından, 32 federasyon hakemine ise Güral Porselen tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.
Üç gün süren şampiyona boyunca farklı illerden Kütahya’ya gelen sporcular, ringde kıyasıya mücadele ederken, organizasyon hem sporun heyecanını hem de 30 Ağustos Zaferi’nin taşıdığı tarihi anlamı bir arada yaşattı.







