banner198

CANBAZ, “Vatandaş Vekilleri motor gibi itmeli”

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz Radyo Neşe ve Radyo Bestin ortak yayınında KARTAL BAKIŞI programına konuk oldu.

CANBAZ, “Vatandaş Vekilleri motor gibi itmeli”
banner145

Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, Radyo Neşe ve Radyo Best’in ortak yayınında “KARTAL BAKIŞI” programında Radyo Best Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Demirel ile Radyo Neşe ve Radyo Best Haber Müdürü Fatih Kartal’ın konuğu oldu. Yaklaşık 2 buçuk saat süren programda Meclis Başkanı Osman Canbaz birçok konuda kendisine yönlendirilen soruları yanıtladı.

Yaptığı işleri anlatma fırsatı verildiği için Radyo Neşe ve Radyo Best çalışanlarına teşekkür eden Osman Canbaz, bu tür programların toplumun bilgilenmesi için önemli olduğunu ifade etti.

Programda Osman Canbaz’a Kurşunlu ilçesinde bir okula yapılacak tadilatın meclis tarafından reddedilmesi sorusuna karşılık Osman Canbaz, “Meclisimizde hem partimizden hem de diğer gruplardan öğretmen emeklisi olan arkadaşlarımız var bu durum kesinlikle söz konusu bile olmaz. Gerçek bizi çok üzmüştür bu türlü haberler. İl Genel Meclisi her zaman eğitime destek vermiştir.  Kurşunlu’da ki olayda ise kaymakamlığın istemiş olduğu ödeneğin nereye harcanacağı tam ifade edilmemiştir. Sıkıntının da eğitimi aksatacak düzeyde olmadığından dolayı meclisimiz bunu kabul etmemiştir. Burada arkadaşlarımız haber dikkat çeksin diye böyle bir manşet atmışlar o kadar” dedi.

Siyasetçilerin ve gazetecilerin memurlaşması konusuna da değinen Osman Canbaz, devlet memurlarının yapacağı işlerin belli kurallar içinde olduğunu ifade etti. Vatandaş ise siyasetçilerden daha fazla şey istediğine vurgu yaptı. Siyasetçilerin ve basının böyle bir sınırlı alanı olmadığına değinen Canbaz, insanların siyasetçilerden hiçbir şeyi bahane etmeden yerine getirmesini istiyor, dedi.  Gazetecilerin ise fazla resmi olduklarından dolayı toplumun gereksinimlerini yerine getirememesinden dolayı memurlaştıklarını dile getirdi.

KUZKA yönetim kurulu üyesi olan Osman Canbaz Çankırı için neler yapıldığını anlattı. KUZKA’nın ilk olarak Çankırı’nın neye ihtiyacı olduğunu tespit ettiğini ve sanayi ile turizm alanında bütün bölgeyi desteklediklerini ifade etti. Çankırı’da da sanayi alanında iş yapan birçok firmanın bu desteklerden yararlandığını söyledi. Osman Canbaz bu sene itibari ile KUZKA’nın sadece bölgede ki firmalara değil merkezi merkezleri bölge dışında ki firmalara da destek vereceğinin müjdesini verdi.

Çankırı il özel idaresi olarak yeni kurulan ve çalışmaları başlanan Yakınkent OSB için bütün imkânları sağladıklarını belirten Osman Canbaz, OSB’nin Çankırı’ya büyük katkılar sağlayacağını söyledi. Çankırı’nın neden kendi içinde ki yatırımcılar sayesinde kalkınmadığına değinen Canbaz, eğer Çankırılı bir yatırımcıya biz yardım etsek devlet imkânları ile bazıları hemen devlet imkânlarını peşkeş çekiliyor demeye başlıyor. Dışarıdan birisi geldiğinde ise yardım edilmesi gerektiğini söylüyorlar yine aynı kişiler. Bizim memleketimizde çekememezlik var, diye konuştu.

Osman Canbaz, il özel idaresi genel sekreteri Hasan Yıldız ile aralarında ki sıkıntının sorulması üzerine, son zamanlarda karşılıklı olarak profesyonel bir yaklaşım içinde çalıştıklarını söyledi. Vali ve genel sekreter ile bu konunun düzeltilmesi için yemekte bir araya geldiklerini Hasan Yıldız’ın yapılan hatayı telafi edeceğini söylediğini ancak bu zamandan itibaren gönül sarayında fazla bir şey değişmeyeceğini de söyledi.

Milletvekillerinin çalışmalarına değinen Osman Canbaz, millet asaletini bilmezse, vekilleri motor gibi iteklemezse vekilleri sadece söz ile değerlendirmiş olurlar. Bir milletvekilimiz sanayici olması nedeniyle bütün bürokratların Çankırı’ya OSB olmaz demesine rağmen yüreğini ortaya koyarak Çankırı’ya bir OSB kazandırdığını, diğer vekilin ise Türkiye’nin geleceğini belirleyecek olan Anayasa Komisyonuna başkan vekili olduğunu söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER