banner306
banner198

Aksoy, uyuşturucuyla mücadelede halktan destek istedi!

Çankırı Emniyet Müdürlüğünden basın toplantısı.

Aksoy, uyuşturucuyla mücadelede halktan destek istedi!
banner145

Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Narkotik Şube Müdürlü tarafından basın toplantısı düzenlendi.

Şube müdürlüğünde düzenlenen toplantıda, uyuşturucunun toplumda engellenmesi ve Çankırı’da yapılan çalışmalar neticesinde ele geçirilen uyuşturucu maddeler hakkında bilgi verildi.

Toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, toplantıda 2018 yılı ile 2019 yılının ilk 6 ayını karşılaştıracaklarını söyledi.

Geçen yıla göre önemli bir başarı yakaladıklarını belirten Aksoy, “Uyuşturucu, uyarıcı narkotik madde diyelim hepsini kapsayacak şekilde bunun iki ana sebebi var. Birincisi arkadaşlarımızın çok iyi, sistemli bir şekilde çalışmaları ve ikincisi vatandaşın katkısı" dedi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Göksel Aydın da uyuşturucuyla mücadelenin sadece kolluk kuvvetlerinin görevi olmadığını belirtti.

Suçla mücadelenin en önemli kısmının aile olduğunu vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

“Mücadelede herkesin kendine göre biraz görevi var. Az veya çok ama herkes bununla mücadele etmek zorunda. Çünkü geleceğimizi karartacak en önemli hususlardan bir tanesi bu narkotik suçlar. Ülke olarak ülkemizi hedef alan ve çağın vebası olmasının yanı sıra toplumsal güvenlik sorunudur bu. Narkotik madde kullanımını ve bununla bağlı suçlar toplum yapımıza ve milli ekonomimize büyük zararlar vermekte, toplumsal gelişimimizin önünde ciddi bir tehdit olarak durmaktadır. Ülkemiz coğrafi konumu nedeniyle Asya'da üretilen ve Avrupa'ya transfer edilen eroin kaçakçılığı ile Avrupa'da üretilen ve Asya sevkiyatı yapılan sentetik uyuşturucu ve ana kimyasallar kaçakçılığında transit konumdadır. Bunun yanında sahip olduğu genç nüfus nedeniyle de hedef ülkedir.”
Aydın, 2019 yılının ilk 6 ay içerisinde yapılan çalışmalar sonucunda da 38,57 gram esrar, 1,28 gram bonzai, 4,54 gram eroin, 107 adet ekstasy, 62 adet sentetik hap, 355,58 gram skunk, 2 kök Hint keneviri bitkisi, suçtan elde edilen 622 lira gelir ele geçirildiğini sözlerine ekledi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2019, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304