banner198

Çankırı’da fuhuş çetesine operasyon!

Çankırı’da yabancı uyruklu kadınlara aracılık ve fuhuş yaptırdığı tespit edilen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.

Çankırı’da fuhuş çetesine operasyon!
banner145

Çankırı’da yabancı uyruklu kadınlara aracılık ve fuhuş yaptırdığı tespit edilen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.

Çankırı’da aracılık ve yer temini yapılarak fuhuş yaptırıldığı, yurtdışından yasadışı yollarla kadın getirilerek göçmen kaçakçılığı yapıldığı ihbarı alındı. İhbar üzerine Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce kurulan özel ekipler vasıtasıyla şüpheli şahıslar takibe alındı. Yaklaşık 2 ay süren çalışmanın ardından belirlenen 5 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Temiz sokaklar adı verilen ve Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yapılan Operasyonda 3’ü yabancı uyruklu olmak üzere toplam 8 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek, 8 adet tabanca mermisi, yüklü miktarda Türk Lirası, 3 milyon 880 bin Irak Dinarı, 2 bin 200 dolar ve çok sayıda kira kontratı, tapu fotokopileri, pasaport, banka dekontları, cep telefonu, sim kart ve hafıza kartları ele geçirildi.

Fuhuş yapmaları için aracılık yapılan ve yer temin edildiği tespit edilen 2 Azerbaycan, 2 Özbekistan ve 1 Kırgızistan uyruklu olmak üzere toplam 5 yabancı kadın sınır dışı işlemleri için geri gönderme merkezine teslim edildi.

Operasyon sonrası adli makamlara sevk edilen 1’i Irak uyruklu olmak üzere 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. 4 şüpheli adli kontrol şartıyla, 2 şüpheli Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakıldı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2021, 22:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER