Çankırı’nın Yapraklı ilçesine bağlı Büyükakseki Köyü’nde 29 Haziran 2025 Pazar günü düzenlenen “Birlik ve Beraberlik Şenliği” büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Köy halkı, Ankara ve Çankırı’da yaşayan Büyükaksekililer ile çevre köylerden gelen çok sayıda misafir, gün boyu süren etkinliklerde bir araya geldi.
Şenliğe; Yapraklı Kaymakamı Mehmet İbrahim Tiyek, önceki dönem Kaymakam Emre Oğuztürk, Yapraklı Belediye Başkanı Ömer Güngör, İlçe Jandarma Komutanı Halil İbrahim Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, dernek başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Ancak, Çankırı’da meydana gelen elim trafik kazasında iki polis memurunun şehit olması nedeniyle Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar ve Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen programa katılamadı.
Şenlikte çocuk ve gençler arasında düzenlenen güreşler, oyunlar, halaylar ve çeşitli gösteriler büyük beğeni topladı. Katılımcılara çeşitli hediyelerin verildiği çekiliş etkinliği ve geleneksel ağalık seçimi de şenliğe renk kattı. Ağalık yarışını kazanan Cihat Aslan, köy ağası seçildi.
Etkinliğin en duygusal anı ise, engelli köy sakini Mehmet Kelmustafa’ya Hasan Hüseyin Yılmazoğlu tarafından hediye edilen 3 tekerlekli elektrikli motosiklet oldu. Anlamlı bağış, alanda bulunanları duygulandırdı.
Şenlik boyunca sabah 09:30’dan akşam 20:00’ye kadar alanda kalan tüm misafirlere teşekkür eden Dernek Başkanı Celal Hayta ve Muhtar Dursun Börekçi, "Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin" diyerek bu şenlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.