1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Çankırı’da Türk-İş Çankırı İl Başkanlığı ve Petrol-İş Sendikası Çankırı Şubesi tarafından düzenlenen yürüyüş ve etkinliklerle kutlandı. Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen kortej yürüyüşü, Kucaklama Taşı mevkisinde toplanan kalabalıkla başladı.

İşçiler; ellerinde bayraklar, ağızlarında düdükler ve davul-zurna eşliğinde yürüyüşe katıldı. Aileleri ve çocuklarıyla birlikte kortejde yer alan katılımcılar, “Vergide adalet istiyoruz” ve “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları eşliğinde Anıt Alanı’na yürüdü.

Cankiri 1 Mayis Kutlamalari

Topçu: “Emeğin değeri korunmalı”

Kortejin belediye meydanına ulaşmasının ardından kurulan platformda konuşan Türk-İş Çankırı İl Başkanı ve Petrol-İş Sendikası Çankırı Şube Başkanı Halil İbrahim Topçu, 1 Mayıs’ın emeğin, dayanışmanın ve ortak mücadelenin simgesi olduğunu vurguladı.

Çankırı’da Orman Yangınlarıyla Mücadele Toplantısı Yapıldı
Çankırı’da Orman Yangınlarıyla Mücadele Toplantısı Yapıldı
İçeriği Görüntüle

Topçu konuşmasında, artan hayat pahalılığı, düşen alım gücü ve gelir dağılımındaki adaletsizliğe dikkat çekerek, “Geçinmek her geçen gün zorlaşıyor. Ücretler eriyor, vergi yükü çalışanların omuzlarına biniyor” dedi.

Sendikal örgütlenmenin önündeki engellere de değinen Topçu, işçilerin baskı ve işten çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, “Örgütlenme temel bir haktır ve güvence altına alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

Cankiri 1 Mayis Kutlamalari 3

Konuşmada ayrıca taşeron işçilerin kadro sorunu, staj ve çıraklık mağduriyeti, engelli bireylerin istihdamı, genç işsizliği ve çocuk işçiliği gibi başlıklar da gündeme getirildi. İş kazaları ve meslek hastalıklarına da dikkat çeken Topçu, emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısına vurgu yaptı.

Uluslararası gelişmelere de değinen Topçu, savaşların emeği değersizleştirdiğini belirterek barış çağrısında bulundu.

Cankiri 1 Mayis Kutlamalari 2

Kutlamalar halaylarla sona erdi

Konuşmaların ardından katılımcılara kurulan ikram çeşmesinden çorba dağıtıldı. Program, müzik eşliğinde çekilen halaylarla devam etti. 1 Mayıs kutlamaları, kalabalığın olaysız şekilde dağılmasıyla sona erdi.

Cankiri 1 Mayis Kutlamalari 4

Muhabir: Günnur Şeker