Çankırı’nın Kurşunlu ilçesine bağlı Yeşilören Köyü’nde, kış aylarında nüfusun azalmasıyla birlikte sokak hayvanlarının yaşadığı beslenme sorununa köy muhtarı Şaban Artan sahip çıktı.
Kış mevsiminde köyde yaşayan insan sayısının azalması nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak kedileri için harekete geçen Muhtar Artan, kedilerin bakımını üstlenerek her gün düzenli olarak mama veriyor.
Çankırı Postası Haber Merkezi’nin 7 Şubat 2026 tarihinde konuyu gündeme taşımasının ardından, Çankırı’da kedi kumu ve kedi maması üreten bir firma Yeşilören köyüne kediler için mama ve kedi kumu desteğinde bulundu.
Köy muhtarı Şaban Artan, haberin kamuoyunda yankı bulmasına katkı sağlayan Çankırı Postası Genel Yayın Yönetmeni Ercan Şeker’e teşekkür ederek, duyarlılık göstererek destek sağlayan firma sahibi Yücel Ceylan’a da minnettarlığını dile getirdi.
Herhangi bir destek talebinde bulunmadıklarını vurgulayan Muhtar Artan, haberin yayımlanmasının ardından çok sayıda hayırseverin kendisiyle iletişime geçtiğini belirterek, oluşan toplumsal duyarlılığa dikkat çekti.
Kedilerle kurduğu samimi diyalogla da ilgi çeken Artan, kedilere esprili bir dille “köylülerim” diye hitap ediyor. Artan’ın kedilere seslenirken kullandığı şu sözler, görenlerin yüzünü gülümsetiyor:
“Saygıdeğer köylülerim, bugün salı münasebetiyle biraz geciktim. Erzağınızı geç koydum, kusura bakmayın. Hepiniz emeklisiniz, geçinemiyorsunuz farkındayım. Haftalık size 400 lira harcıyorum, afiyet olsun.”
Yeşilören köyünde sergilenen bu örnek davranış, hem sokak hayvanlarına yönelik duyarlılığın hem de yerel dayanışmanın güzel bir örneği olarak takdir topluyor.




