Çankırı’da afet ve acil durumlara müdahale kapasitesini güçlendirmek amacıyla yürütülen “Destek AFAD Gönüllüsü” eğitim programı başarıyla tamamlandı. Eğitimlerini tamamlayan gönüllüler, düzenlenen programla birlikte sahada aktif görev alabilecek seviyeye ulaştı.
Avcılar ve Atıcılar Derneği, Gönülden Gönüle Derneği ile off-road ekiplerinden oluşan gönüllüler, aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimlerle afet anında profesyonel ekiplere destek verebilecek donanıma sahip oldu. Program kapsamında gönüllülere arama-kurtarma, ilk yardım, koordinasyon ve kriz anında doğru müdahale konularında eğitimler verildi.
Eğitimlerini başarıyla tamamlayan gönüllülere kimlik kartları, Çankırı AFAD İl Müdürü Sayın M. Tahir Göktaş tarafından takdim edildi. Programda konuşan İl Müdürü Göktaş, gönüllülük bilincinin önemine dikkat çekerek, afetlere hazırlıklı olmanın hayati önem taşıdığını vurguladı.
Çankırı AFAD yetkilileri, gönüllülerin olası afet ve acil durumlarda profesyonel ekiplerle koordineli şekilde çalışarak sahadaki müdahale gücünü artıracağını belirtti. Çankırı’da her geçen gün büyüyen gönüllü ağı sayesinde afetlere karşı daha hızlı ve etkili müdahale edilmesi hedefleniyor.
Program, gönüllülere teşekkür edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.





