Çankırı’da uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yürütülen planlı çalışmalar kapsamında, çok sayıda şüpheli yakalanarak adli makamlara teslim edildi.
Çerkeş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 07 Kasım 2025 tarihinde başlatılan teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda, uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptığı değerlendirilen şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirildi.
21 Nisan 2026 günü saat 06.45’te Çerkeş ve Kurşunlu ilçelerinde, 13 şüpheliye ait 14 adrese eş zamanlı adli arama yapıldı. Operasyonda; çeşitli miktarlarda sentetik kannabinoid (bonzai), kubar esrar ve metamfetamin, 2 uyuşturucu kullanma aparatı, 20 fişek, 1 pompalı tüfek, 2 kurusıkı tabanca, 2 bıçak ve 1 kılıç ele geçirildi.
“Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçundan gözaltına alınan 13 şüphelinin tamamı sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak ceza infaz kurumuna gönderildi. Ayrıca uyuşturucu kullandığı tespit edilen 33 kişi hakkında da adli işlem başlatıldı.
Çankırı İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının vatandaşların huzur ve güvenliği için kararlılıkla sürdürüldüğünü bildirdi.




