banner198

Çerkeş kapılarını kültür turizmine açtı!

Kültür turizmi yapan operatörlerin tur rotasına giren Çerkeş, turistlerin uğrak mekânı olmaya başladı.

Çerkeş kapılarını kültür turizmine açtı!
banner145

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde kültür turlarına ev sahipliği yapıyor.

Tarihi çarşısı, yeniden ortaya çıkartılan 4. Murat hamamı, restore edilerek ayağa kaldırılan sivil mimari örneği taşıyan konakları, yöresel lezzetleri, çay bahçeleri ile Çerkeş kültür turizminde atağa geçti. Antalyalı bir tur firması, Safranbolu ve Beypazarı turuna Çerkeş ilçesini de ekledi.

Anadolu’nun ortasında yıldızı parlayan turizm şehri, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı’nın büyük gayretleri ve ortaya koyduğu vizyon planı ile adeta küllerinden yeniden doğdu. Kültür turizmi yapan operatörlerin tur rotasına giren Çerkeş, turistlerin uğrak mekânı olmaya başladı. 

Hafta sonu kültür turları kapsamında Antalya’da faaliyet yürüten tur operatörünün organizasyonuyla, yaklaşık 20 kişilik bayan yerli turist kafilesi Çerkeş ilçesini gezdi.  Çerkeş’in tarihi ve kültürel değerlerini tanıma imkânı bulan Antalyalı misafirler,  başkan Hasan Sopacı’nın eşi Sevgi Sopacı tarafından karşılanarak Fişek Ali konağında yöresel lezzetleri tattılar.

Çerkeş türküleriyle eğlenerek unutulmaz anlar yaşayan turist kafilesi,  gece ilçede konakladılar.  Ertesi gün tura devam eden misafirler, Çerkeş çarşısını gezerek kurabiye, bazlama, tuz, tarhana, makarna gibi yöresel ürünleri satın aldılar. Antalyalı turistler Tarihi Işıklar konağı ve IV. Murat hamamının gezilmesinin ardından ilçeden memnun ayrıldı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2021, 00:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hatice  bilgi
Hatice bilgi - 3 yıl Önce

Antalya Sevde turizm olarak belediye başkanımız Hasan sopaci beye ve eşi sevgi hanıma ilgilerinden dolayı çok tşk ederiz memleketim Çerkeşe turlarımız devam edecek

SIRADAKİ HABER