banner198

Karabağ’ın kalbi Şuşa kenti işgalden kurtarıldı!

Azerbaycan ordusu 28 yıl sonra 1828 yılına kadar Karabağ hanlığının başkenti, kadim Türk toprağı Şuşa kentini işgalden kurtardı.

Karabağ’ın kalbi Şuşa kenti işgalden kurtarıldı!
banner145

Azerbaycan ordusu Karabağ’ın kalbi Şuşa kentini işgalden kurtardı

Azerbaycan ordusu 28 yıl sonra 1828 yılına kadar Karabağ hanlığının başkenti, kadim Türk toprağı Şuşa kentini işgalden kurtardı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtarılmasında kritik öneme sahip Şuşa kentinin işgalden kurtardığını açıkladı.

Bölgede yüzlerce insan yaşamını yitirirken bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kritik bir açıklama yaptı. Aliyev, Dağlık Karabağ’da çok stratejik bir nokta olan Şuşa kentinin yönetimini ele geçirdiğini duyurdu.

Şuşa’nın kurtarıldığını açıklayan Aliyev, “Müzakere süreci hiçbir işe yaramadı. Masa arkasında bir sonuç alamadım. Bizi oyalamaktan başka bir şey yapmadılar” ifadesini kullandı.

Aliyev, “Bütün tarihi abidelerimizi yeniden restore edeceğiz. Bütün camilerimizi yeniden inşa edeceğiz. Bugün Azerbaycan bayrağı Şuşa kentinde dalgalanıyor. Biz bekledik ve güç topladık, hiçbir baskıya bakmayarak güç topladık. Bu ekonomik güçtü. Bugün Azerbaycan ekonomik olarak hiçbir ülkeye bağlı değil, hiçbir ekonomik kuruluşa bağlı değil” dedi.

Eylül ayında Azerbaycan ile Dağlık Karabağ’ı işgal eden Ermenistan arasında yaşanan gerilim kısa bir süre içerisinde çatışmaya dönüşmüştü. Kuzey ve Güney cephelerinden saldırı başlatan Azerbaycan ordusu stratejik öneme sahip Murodow dağını ele geçirmişti. Kuzey cephesinde ilk olarak Sugovuşan ele geçirilirken Güney cephesinde Fuzuli, Cebrail, Zengelan, Kubadlı reyonlarını işgalden azad eden Azerbaycan ordusu kilit öneme sahip Hadrut ilçesini aldıktan sonra hızla Şuşa istikametine doğru harekete geçmişti. Şuşa’nın hemen yanı başındaki Daşaltı köyünü aldıktan sonra Şuşa önlerine gelen Azerbaycan Özel Kuvvetleri, yoğun çatışmalardan sonra Şuşa şehrine girmişti. Stratejik açıdan büyük öneme sahip Laçin koridoru ile Hankendi bağlantısını kesen Azerbaycan kuvvetleri, şehir savaşının ardından ağır kayıplar veren Ermeni güçlerinin büyük hezimeti sonrasında Şuşa’yı işgalden kurtardı.

Azerbaycan ordusu Şuşa’nın kurtarılmasının ardından Ermeniler’in sözde başkenti Hankendi’ye 2 km mesafeye kadar yaklaştı. Hankendi’nde kaçış başlarken Kelbecer yönüne doğru kilometrelerce uzunlukta araç kuyrukları oluştu.

petshop

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2020, 19:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304