banner198

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde 3 Fakülte boş kaldı!

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine 9, Fen Fakültesine 10, Orman Fakültesine 11 öğrenci yerleşti.

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde 3 Fakülte boş kaldı!
banner145

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2021 yılı yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde 3 Fakülte adeta boş kaldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine 9, Fen Fakültesine 10, Orman Fakültesine 11 öğrenci yerleşti. Üniversitede 7 bölüm hiç tercih edilmedi.

Sonuçların açıklanmasının ardından ÖSYM, yerleştirme bilgilerine ilişkin verileri de kamuoyuyla paylaştı. ÖSYM’nin paylaştığı verilere göre, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Orman Fakültesi ve Fen Fakültesi öğrencilerin oldukç az tercih ettiği fakülteler oldu.

Alınan verilere göre, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde ortaya çıkan tablo, kötü gidişatın boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. Son yıllarda öğrenciler için pek de cazibe merkezi sayılmayan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yer alan 7 bölümden sadece 3 bölümü, 9 öğrenci tercih etti. 285 kontenjan ayrılan fakültenin doluluk oranı sadece %3.16’da kaldı.

ÇAKÜ’de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin ardından Fen Fakültesi en az tercih edilen Fakülte oldu.  Fen Fakültesi’nde yer alan 3 bölümden 2 bölümü, 10 öğrenci tercih etti. 93 kontenjan ayrılan fakültenin doluluk oranı sadece %10.75’dte kaldı. Üniversitenin boş çeken bir diğer fakültesi Orman Fakültesi oldu. 72 Kontenjan ayrılan fakültede yer alan 2 bölümden Orman Mühendisliğine 11 öğrenci yerleşti. Peyzaj Mimarlığı ise sıfır çekti. Fakülte %15,28 doluluk oranıyla en az tercih edilen yerlerden oldu.

ÇAKÜ’NÜN YILDIZI: Hukuk, Diş Hekimliği Fakültesi ve Adalet MYO %100 doldu!

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin en çok tercih edilen bölümleri eski Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı’nın döneminde açılan Hukuk Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Kurşunlu Adalet Meslek Yüksekokulu oldu. %100 doluluk oranına ulaşan Fakülte ve Meslek Yüksekokullu, üniversitenin yerleştirme yüzdesini yükseltti.

Hukuk Fakültesi’nde 205, Diş Hekimliği Fakültesi’nde 62, Kurşunlu Adalet Meslek Yüksekokulu’nda 82 Kontenjanın tamamı doldu.   

Sağlık Bilimleri Fakültesi %90 doluk oranında kaldı!

ÇAKÜ’nün doluluk oranı yüksek olan Fakültelerinden birisi ise 8 bölümü bulunan Sağlık Bilimleri Fakültesi oldu. 475 kontenjanlı fakültenin 7 bölümü %100 doluluk oranına ulaştı. Fakülteye 429 öğrenci yerleşirken sadece 52 kontenjan açılan Sağlık Yönetimi Bölümüne 6 öğrenci tercih etti.  Fakültenin doluluk oranı %90.32 olarak dikkat çekti.   

Eldivan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu doludizgin!

Son yıllarda başarılı bir grafik sergileyen Eldivan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kontenjanı %87.45 kapasiteyle doldu. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda yer alan 11 bölüm ve 550 kontenjana, 481 öğrenci yerleşti.

Meslek Yüksekokulu’nda bulunan 11 bölümün 8’i tam kapasiteye ulaşırken, Çocuk gelişimi (İÖ) %4838, Evde Hasta Bakımı (İÖ) %51,20, Yaşlı bakımı %53,19 oranında gerçekleştiği görüldü.

İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Tercih Edilmedi

Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde kontenjan/yerleşen öğrenci sayısı şu şekilde:

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri EA Genel Kontenjan: 35 Yerleşen: 0 %0

Finans ve Bankacılık EA Genel Kontenjan: 50 Yerleşen: 0 %0

İktisat EA Genel Kontenjan: 35 Yerleşen: 0 %0

İşletme EA Genel Kontenjan: 25 Yerleşen: 2 %7,69

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi EA Genel Kontenjan: 50 Yerleşen: 6 %11,54

Uluslararası İlişkiler EA Genel Kontenjan: 45 Yerleşen: 0 %0

Uluslararası Ticaret ve Finansman EA Genel Kontenjan: 35 Yerleşen: 1 %2,78

Fen Fakültesi Tercih Edilmedi

Çankırı Karatekin Üniversitesi Fen Fakültesi’nde kontenjan/yerleşen öğrenci sayısı şu şekilde:

Biyoloji SAY Genel Kontenjan: 21 Yerleşen: 0 %0

Matematik SAY Genel Kontenjan: 36 Yerleşen: 7 %19,44

Matematik (İngilizce) SAY Genel Kontenjan: 36 Yerleşen: 3 %8,33

Orman Fakültesi Tercih Edilmedi

Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesi’nde kontenjan/yerleşen öğrenci sayısı şu şekilde:

Orman Mühendisliği SAY Genel Kontenjan: 30 Yerleşen: 11 %35,48

 Peyzaj Mimarlığı SAY Genel Kontenjan: 40 Yerleşen: 0 %0

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2021, 14:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandas
Vatandas - 3 yıl Önce

Çok normal yerlesse ne olacak.sadece üni diploması olacak elinde.81 ile 81 universitenin getirdigi kalitesizlik kaniti bunlar.okumaya gerek yokmus.sansin varsa iskurdan kuradan cikip torpil bulursan 10 uni bitirmeye bedel

Ekrem ozkan
Ekrem ozkan - 3 yıl Önce

Dogru olanı yapmış ögrenci arkadaşlar

Misafir Çankırılı
Misafir Çankırılı - 3 yıl Önce

Çankırı'da kira fiyatları ne olacak boş ev zaten yok olanda asgari ücretle yaristiriyorlar konut problemi had safhada

AHMET
AHMET - 3 yıl Önce

işsizlik sorunu=mesleki tercih bölümlerin boş kalması
barınma sorunu=şehir ve çevre
sosyal sorun=ekonomik imkanlar ve kalite ,hepsi birleşince ORTAYA ÇIKAN TABLO.................

Bilal
Bilal - 3 yıl Önce

Yerleşse ne olacak ülkemiz diploma çöplüğüne dönmüş.

Sıradan biri
Sıradan biri - 3 yıl Önce

İİBF ve fen fakültesi gerçekten gereksiz. 10 yıl boyunca öğrenci alınmamalı.

İyice arastirin
İyice arastirin - 3 yıl Önce

Kötü gidişat diyorsunuz yeni yönetim atanani kısa bir süre oldu. Eğer tercih edilmeyen bölümler yonetimselse eski yönetimin kabahati ozaman. öğrenci bu bölümleri tercih etmiyorsa zorla kayıt yaptırmayiz bölümlerin akademik kadrosu gayet iyi. Doluluk oranı tam olan bölümlerde yönetimde sıkıntıda olsa kadrosuda iyi olmasa yine doluluk oranı yüksek olacak çünkü Türkiye'de hiç boş kalan sağlık hukuk alanındaki bölümler boş kalmaz. Analizi iyi yapmak halkı iyi bilgilendirmek lazım. Sunuda bilmek lazım burada okul olurmu diyerek çocuğunu okul bahçesine sokmadan giden veliler var kiralık ev bulamadığı için çıkıp giden var bu şehirde imkanlar kısıtlı deyip gidenler var dağın basinami çocuğumu göndereceğim diyen var var var var. Tercih edilmeme çakude sıkıntı var demekte bir sorun iyice araştırın. Gece yarılarına kadar çalışan bir ekip var sahip çıkmak lazım

Hasan Kara
Hasan Kara @İyice arastirin - 3 yıl Önce

Haberde yeni yönetimi suçlayıcı bir ifadeye rastlayamadım. Sen neden atladın suçlu piskolojisiylemi. eski yönetimden kimi kast ediyorsun. hasan ayrancı'yı kastdediyorsan. hocanın açtığı 4 fakülte Adalet MYO ve Sağlık Bilimlerine kazandırdığı yeni bölümlerin hepsi full dolmuş. Ayrancı tedbir almasaydı bu oranlar bile yakalanmayacaktı. Gazeteci güzel haber yapmış. Gerçekleri yansıtmış. Ek kontenjanla hangi seviyeden kaç öğrenci geleceğide mechul

Ilgaz
Ilgaz - 3 yıl Önce

Boşa 2 yıl 4 yıl okumayın gidin biryerlerden çalışmaya başlamayın


SIRADAKİ HABER