banner198

Çerkeş Anadolu Lisesinde öğrenciler bodrum katta eğitim görüyor

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde 169 öğrencinin eğitim aldığı Çerkeş Anadolu Lisesi’nde bazı öğrenciler fiziki alan yetersizliğinden dolayı bodrum katta eğitim görüyor.

Çerkeş Anadolu Lisesinde öğrenciler bodrum katta eğitim görüyor
banner145

Çerkeş Anadolu Lisesinde öğrenciler bodrum katta eğitim görüyor

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde 169 öğrencinin eğitim aldığı Çerkeş Anadolu Lisesi’nde bazı öğrenciler fiziki alan yetersizliğinden dolayı bodrum katta eğitim görüyor. Fiziki şartların düzeltilerek kontenjanların artırılmamasına ise veliler tepkili.

Sanayi şehri olma yolunda hızla ilerleyen Çerkeş’te artan nüfusla birlikte Anadolu Lisesine talep arttı.  Ancak fiziki mekan yetersizliği nedeni bodrum katta bile sınıf açılmasına rağmen dışarıdan gelen öğrenciler kontenjan olmadığından dolayı kayıt yaptıramadan geri dönüyor. Veliler ise verilen bu eğitimin verimli olmadığından şikayetçi.

İlk olarak 1949 yılında eğitim öğretime başlayan okul binasında 74 yıldır sürdürülen eğitim faaliyetleri günümüz şartlarında artık ihtiyacı karşılamıyor. İçerisinde 10 derslik bulunan lise de öğrenciler sıkış - tıkış dersliklerde eğitim görüyor. Çağın gereksinimlerinin gerisinde kalan okul binasında yer sorunu nedeni ile ne bir kütüphane, ne de bir laboratuar yer alıyor.

Veliler; "Bu okula artık tadilat ve onarım yapılmasın. Ya yıkılıp yerine çok derslikli ve donanımlı bir lise yapsınlar yada burayı direkt müzeye çevirsinler. Bizim çocuklarımız kümes gibi yerde okuyor. Bizlere bunu mu layık görüyorsunuz. Olası bir depremde yıkılmasından da korkuyoruz" dedi.

Velilerin kontenjan artırılması talebe ise karşılık bulmuyor. Çerkeş Anadolu Lisesinde yer bulmayan öğrenciler çevre ilçelerde eğitim görmeye çalışıyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2023, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER